Kako da se obučem za sastanak?!

Došao je trenutak o kome maštaš već duže vreme! Napokon ti i osoba tvojih snova izlazite zajedno. Naravno da ćeš sve učiniti da tu dotičnu osobu impresioniraš, ali postoji i jedna mala dilema – šta da obučeš? Da li da izgledaš opušteno i da nabaciš nešto krajnje obično, poput džinsa? Možda je bolje da pokušaš sa onim što si nosio/la za matursko veče? Ne boj se, evo par saveta zahvaljujući kojima će sve biti u savršenom redu.

Manje je više

Ne, nije u pitanju nikakva matematička definicija, već prosta logika – najveća modna greška je preterivanje. To se odnosi i na odeću, i na šminku i na tone gela u tvojoj kosi, kao i na sve modne dodatke u preteranim količinama. Potrudi se da dostigneš jednostavan, ali sofisticiran izgled. Crno, belo, sivo i mornarsko plavo su boje sa kojima ne možeš da omaneš. Bež i svetlo braon za momke i slatka crna haljina za devojke su savršena odeća za prvi sastanak. Samo upamti da je džins apsolutni no-no za ove prilike. Pokušaj da dodaš nešto što će označiti tebe kao ličnost – neku funky narukvicu ili otkačenu frizuru. Ono što je u vezi svega ovoga bitno jeste da se ne šepuriš i da ne stavljaš na sebe previše stvari.

Mmm… udobnooo!

Čuvena scena iz filmova – devojka sanja da izađe sa nekim dečkom, on je (gle nepredvidljivosti!) pozove, ona vrisne „wow“, kupi nešto ultra-tesno-ružičasto i za vreme sastanka, u odlučujućem momentu – haljina puca! Ovako nešto, doduše, može da se desi svakome, ali ipak, ne bi trebalo baš na prvom sastanku, zar ne? U ime prevencije od prelaska ove scene iz klasične holivudske limunadice u tvoj realan život, potrudi se da ti pre svega bude udobno, čak i onda kada želiš da izgledaš klasično i cool. Ako osećaš da te ta košulja ili kravata grebucka, probaj nešto drugo. Na taj način, nećeš žuriti da se što pre vratiš kući, niti ćeš slagati neke čudne face.

Priprema

Na kraju, ako ti je udobno i ako ti se dopada ono što nosiš, velike su šanse da će se dopasti i osobi sa kojom izlaziš. Ali moraš se spremiti za to važno veče. Nemoj samo da zgrabiš neku stvar iz ormana tri minuta pre nego što se pojavi on tj. ona. Odvoji dovoljno vremena za pranje, sušenje i peglanje i izgledaćeš sjajno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.