Kako devojke procenjuju momke

U kafiću si sa društvom i upravo krećeš ka stolu. Vidiš onu devojku preko puta tebe? Do momenta kada budeš prišao stolu, ona će te oceniti i imaće već izgrađeno osnovno mišljenje o tebi. Evo na šta je upravo obratila pažnju.

1. Koliko si dobro „složen i upakovan“

Ovde ona traži nagoveštaje. Devojka ne želi dečka koji je na sebe jednostavno nabacao stvari koje su mu bile po podu sobe, niti onog čija kosa nije čula za magičnu reč „makaze“ u poslednjih godinu dana. Ali iz istih razloga devojku odbijaju i previše uglađeni tipovi, sa previše ulja na kosi i savršeno uklopljenom garderobom. Ako ona vidi kako su tvoja košulja, pantalone, cilepe i sve ostalo, savršeni, pogledaće u svoju jednostavnu odeću i zaključiti da tebe nikada ne bi mogla da zadovolji onim što jeste. Potreban joj je neki znak ranjivosti, neki znak da ti je potrebna. Ako joj se tvoj stil ne dopadne, „skeniranje“ prestaje ovde. Ako joj se dopadne, baciće pogled na…

2. Šta nosiš u rukama

Za devojku, pogled na ono što nosiš u rukama je način da te upozna, a da ti pritom ne izgovoriš ni jednu jedinu reč. Sportska oprema (kao što je lopta), kaže: „U dobroj sam formi, bavim se sportom i imam takmičarski duh.“ Knjiga kaže: „Wow! Pa ja još i čitam!“ (A ako je u pitanju nešto što je devojka već pročitala, e u tom slučaju knjiga vrišti: „Moguće je da sam ja tvoja srodna duša!“) Čitaš novine? Onda ona pretpostavlja da si zanimljiv sagovornik.

Mobilni telefon kaže: „Ili sam ekstremno važan, ili mislim da to jesam,“ a verovatno je u pitanju ovo drugo. Ako si sa psom, onda ona misli da si neki tip usamljenika, ali da ćeš verovatno biti sjajan otac.

Pri ovoj oceni devojke nisu uvek u pravu, ali jednostavno, potrebno je da od nečeg počnu, da imaju osnovu, da formiraju neko mišljenje. Profesor psiohologije na University of Louisville, Michael Cunningham kaže: „Svako gleda u pakovanje da bi shvatio kakav je proizvod. Ako ste već bili razočarani proizvodom, to će vas naučiti da sledeći put pažljivije pogledate pakovanje.“

Sada, kada je već videla puno stvari, proučiće…

3. Malo tvog mozga

Oči su veoma pokretljive i „nose“ mnogo informacija. Gore navedeni profesor psihologije kaže da se po očima može videti koliko je neko pametan (da li oči deluju aktivno ili nekako zastakljeno?), koliko je zdrav (da li su čiste ili žućkaste ili zakrvavljene?), a oči govore i tome da li, na primer, trenutno razmišljaš o nekoj seksi glumici (tada se zenice šire). U svemu tome ima puno podsvesnog. I tada devojka odlučuje da li joj se dopadaju tvoje oči ili ne.

Još nešto na šta će obratiti pažnju kod tvojih očiju jeste veličina. „Što su oči muškarca veće, to je on lepši“, kaže Anita Barbee, socijalni psiholog (ona i njen muž Michael Cunningham, koga smo već pomenuli, su proučavali uticaj lica i njegovih delova na privlačnost osobe).

Krupne oči devojka u mislima povezuje sa simpatičnim bebama, a i sami znate koliko su devojke „opsednute tim stvorenjima“. Boja nije toliko bitna, zavisi od slučaja do slučaja i od ukusa devojke, ali ima devojaka koje, na primer, vole duge trepavice. Ako nosiš naočare, mnogo ćeš ostaviti bolji utisak ako njihov oblik odgovara građi tvog lica.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.