U trendu

Kako ih „otkačiti“

Sigurno ste često čitali raznorazna uputstva kako nekom skrenuti pažnju na sebe, kako se dopasti nekom, kako ga (je) „smuvati“. Nije da imate nešto protiv takvih saveta, ideja i idejica – to je nešto što je uvek zgodno znati, naročito kada oko vas ima toliko mnogo slatkih dečaka (ili simpatičnih devojaka). Ipak, nisu svi slatki ni simpatični – ima i pravih „smarača“, ljudi koji vam se ne dopadaju; ili, oni koji i nisu tako loši ali vas, jednostavno, ne zanimaju – nisu vaš tip.

Neki od njih su sasvim razumni i lako je rešiti ih se. Međutim, neki umeju da budu baš dosadni i uporni – a, sa druge strane, ne mislite da su loše osobe i nemate baš neku želju da ih povredite. Šta sa takvima? Kako im „dati signal“ da jednostavno niste zainteresovani i da vas svi njihovi napori i trud samo „smaraju“? Ukratko, kako ih „otkačiti“, pa da možete da se vratite dobrom provodu i „muvate“ one koji vam se sviđaju (ili, zezanja radi, samo flertujete s nekim čisto da vam vreme prođe i da se dobro zabavite)?

Za početak, možete pokušati sa neverbalnom komunikacijom. Već smo pisali o govoru tela; kao što je moguće nekom već samim držanjem staviti do znanja da ste zainteresovani i da vam se dopada, tako je moguće istom vrstom signala pokazati im da vam se ne sviđaju. Ti signali se uglavnom podsvesno primaju; ipak, čak i kad onaj kome ih šaljete nije svestan šta oni znače, osetiće se nelagodno i osetiće da vam njegovo (njeno) društvo baš i ne prija.

Kako biste pokazali da niste otvoreni za komunikaciju s tom osobom, prekrstite ruke; ukoliko sedite, možete da prekrstite i noge, i nagnite se unazad. Zgodno je i da, dok vam ta osoba nešto priča (a pričaće sigurno, i to znatno više nego što želite), nezainteresovano lupkate prstima po stolu. Ukoliko to nije dovoljno, možete i da sklanjate nepostojeće trunčice sa odeće, tapkate nogom, zurite u plafon (i uopšte, obavezno izbegavajte kontakt očima), vezujete pertle…

Naravno, ukoliko želite da i toj osobi i sebi „prekratite muke“ i ukoliko skupite hrabrost, najbrže i najefikasnije je jednostavno reći: „Izvini, ali nisi moj tip“, ili nešto u tom stilu. Srećno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.