U trendu

Kako mu reći bilo šta?

Sa dečkom vam može biti stvarno super, ali mnoge devojke nalaze da im je jako teško da sa dečkom razgovaraju o nečemu ozbiljnom. Dokle god je sve zezanje i zabava, super je; ali, dešava se da imate da mu kažete nešto stvarno važno, da o nečemu jako bitnom treba da razgovarate s njim – a ne znate ni kako da započnete razgovor. Još ako i od drugarica čujete da i one imaju taj problem, da su dečaci svi površni i da im je nemoguće bilo šta reći, dođe vam da unapred odustanete. Ipak, nema razloga ni za odustajanje ni za očajanje; savršeno je izvodljivo saopštiti dečku nešto važno ili pokrenuti razgovor s njim – samo treba da poštujete neka pravila.

Verovatno najbitnije jeste da odaberete pravi trenutak. Zapravo, to i nije neka mudrost – on je vaš dečko, voli vas i želi da vas sasluša, samo izbegavajte da razgovorom prekinete neku drugu njemu bitnu aktivnost (u to spadaju gledanje fudbala, igranje na kompjuteru, jelo i ljubljenje). Ako ga ni u čemu ne prekinete, veće su šanse da ćete imati njegovu nepodeljenu pažnju.

Budite kratke i konkretne. Drugim rečima, recite ono što imate i krenite dalje. Dečaci ne vole da slušaju prigovaranja (isto kao ni devojke), a ne vole ni dugotrajno „razglabanje“.

Kad pričate o ozbiljnim stvarima, držite se jedne teme. Vašem dečku može biti suviše zamorno ako ga odjednom preopteretite sa nekoliko bitnih stvari i može da potpuno izgubi od vida šta vi zapravo hoćete od njega. Ako postoji nekoliko jako bitnih stvari koje imate da mu kažete, recite mu jednu jednog dana, drugu drugog…

Nameravate da ga kritikujete? Pre toga obavezno recite nešto lepo – time ćete ublažiti kritiku, pa vaš dragi neće odmah skočiti u svoju odbranu.

Za kraj: nikada, ali nikada nemojte svom dečku „nabijati na nos“ nekog drugog momka! Zapravo, svog dečka možete da poredite sa nekim drugim momkom jedino ako je to u korist vašeg dečka. Ako se oglušite o to pravilo, jedino što ćete postići jeste da povredite ponos svog dečka i da se on oseti ugroženo.

Poštujte ova pravila i videćete da sa momcima uopšte nije tako teško razgovarati. Oni vas vole, hoće da učine onako kako vi želite i žele da budete srećne – samo im na pravi način recite šta imate!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.