U trendu

Kakva frizura vam stoji? (za devojke)

Leto je vreme kada je zgodno promeniti frizuru, pa i eksperimentisati – ako „zabrljate“, imate raspust da popravite grešku i da vas niko iz škole ne vidi. Ukoliko ipak više volite da idete na sigurno, evo kakva frizura odgovara kojem obliku lica.
Ako vam je lice duguljasto i ovalno, blago vama! Takvo lice važi za klasiku i uz njega idu praktično sve frizure. Kratka, divlja i čupava kosa, paž koji uokviruje lice (razdeljak može po sredini ili sa strane), duga kosa i šiške, duga kosa bez šišaka… Za šta god da se opredelite, teško da će loše izgledati na vama.
Ukoliko vam je lice okruglo, verovatno želite da ga vizuelno malo suzite, da ne biste izgledale buckasto u licu ili bebeći (jesu bebe slatke, ali devojke uglavnom žele da izgledaju starije, a ne kao da još uvek idu u vrtić). Pokušajte da frizurom naglasite gornji deo glave – razdeljak sa strane ili na sredini dobro će vam stajati. Izbegavajte šiške ili paž frizure, jer će vam od njih lice delovati još više okruglo.
Ima i devojaka čije se lice sužava ka bradi koja ide u špic, to jest, lice im izgleda trouglasto. Vaša frizura ne bi trebalo da naglašava gornji deo glave niti da ide u širinu, jer će vam tako lice izgledati još trouglastije – lepo će vam stajati kosa koja blago pada na lice, stepenasto ošišana kosa u nivou brade, a ako baš želite razdeljak, neka bude sa strane i visoko postavljen.
Ovo su bila neka opšta pravila, ali, kao što smo rekli, leto je idealno vreme za eksperimente, pa ako želite da isprobate nešto novo i luckasto, samo napred! Ukoliko vam se rezultat ne dopadne, tu su uvek oprobane varijante na koje se možete osloniti – a svaki sposoban frizer trebalo bi da bude u stanju da vas ošiša na bilo koji od predloženih načina.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.