Karen Mulder pokušala samoubistvo

Prošlonedeljna epizoda sa čuvenom manekenkom bacila je crnu senku na svet mode. Supermodel Karen Mulder (Karen Mulder) pokušala je da se ubije uzevši prekomernu količinu droge. Na svu sreću, 34-godišnju Holanđanku pronašao je bivši dečko Žan-Iv (Jean-Yves Le Fur) na podu jednog stana u Parizu. Nesrećna manekenka hitno je prevezena u američku bolnicu u Parizu, gde se i trenutno nalazi. Mulderova je još uvek u komi.

Ta manekenka već jako dugo vodi bitku sa hroničnom depresijom. Još prošle godine izjavila je da je bilo dana kada nije bila u stanju da pomeri ruku ili nogu. Izvor iz njene agencije izjavio je da ona više ne radi u modnoj industriji. Samo povremeno nude joj se ekskluzivni poslovi kada klijenti zahtevaju baš njeno lice.

Karen je ušla u svet mode sa samo sedamnaest godina. Zakoračila je na pistu sa koleginicama Kejt Mos (Kate Moss) i Sindi Kroford (Cindy Crawford). Međutim, iako je bila jako uspešna, očigledno je da nije bila srećna. Dnevna zarada je na vrhu njene karijere dostizala 10.000 dolara, godišnja dva miliona, a na računu u banci ima pozamašnih deset miliona dolara.

Karen se povukla 2000. godine, posle serije neobičnih izjava koje je očigledno izrekla pod velikim stresom. Ona je u jednoj TV emisiji tvrdila da su je napastvovali izopačeni radnici modne industrije. Kasnije se izvinila za svoje neargumentovane tvrdnje.

Lična karta Karen Mulder

  • Kada je otkrivena: kada je imala sedamnaest godina, letovala je sa porodicom na jugu Francuske. U novinama je pročitala da je u toku izbor za „Elitovo“ lice godine („Elite“s Look of the Year“) i prijavila se na takmičenje. Ostalo je istorija.
  • Agencija: Njujork – „Elite“, Pariz – „Elite“, Britanija – „Elite Premier“.
  • Zarada: dva miliona dolara godišnje.
  • Modne kampanje u kojima se pojavljivala: Victoria“s Secret, Calvin Klein, Nivea, Ralph Lauren, Claude Montana, Valentino, Versace, Guess?, Chanel, Celine i Yves Saint Laurent. Poseduje sopstvenu Barbi lutku. Ima svoj CD ROM sa savetima o lepoti i fitnesu pod nazivom „Karen Mulder: Beauty“.
  • Dom: poseduje kuće u Njujorku, Parizu, Monte Karlu i Monaku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.