Ko se bije, taj se voli?

Većina je već u vrtiću čula „Ko se bije, taj se voli“ pesmicu. Ovde ne govorimo bukvalno o fizičkom nasilju – to već veze s ljubavlju nema – već o ćuškanju ili o ne baš prijatnom ponašanju momaka kojim oni, ma koliko to paradoksalno zvučalo, pokušavaju da privuku devojke.
Većini devojaka tu ništa ne bude jasno. I na pamet im ne padne da se zapravo dopadaju momku koji ih ćušne u prolazu (u mlađim danima tu je i čupanje za kikice, bockanje šestarom i slično), pred svima ih zadirkuje zbog nečeg, nazove ih nekim ružnim imenom… Sve što pomisle jeste da je taj dečko kreten.
Stvarno, zašto bi momak na taj način pokazivao da mu se neko dopada? Oni bar malčice zreliji neće tako postupati, ali oni koji su još uvek derišta (ne nužno loši ni nepažljivi, samo još uvek pojma nemaju skoro ni o čemu) mogli bi, i to iz više razloga.
Jedan od njih je taj što se stide da pokažu osećanja, bar ona nežnija. Nisu navikli da to čine – i sopstvene ortake, do kojih im je veoma stalo, ćuškaće u prolazu, odmeravati snagu s njima i slično. I žele da ispadnu „kul“, makar se zapravo raspilavili kad vide devojku koja im se dopada, pa će zato tu devojku zadirkivati ili je gurnuti (bolje to nego da ih ortaci posle zezaju i imitiraju njihove nežne reči).
Plus, tu je i strah od toga da bi mogli da se ne dopadnu devojci, da bi ona mogla da ih odbije. Onda, ako ona to učini, uvek mogu da se pretvaraju da nisu ni bili zainteresovani – pa, gurnuli su je ili je pred svima ismevali zbog nečeg, nije da su pokušali da joj priđu.
Sve ovo ne znači da je dečak koji se ružno ponaša prema vama sigurno zainteresovan za vas. Ima ih koji su grubi prema svima, i ne umeju drugačije. Međutim, ako se radi o momku koji se prema drugima normalno ponaša, a samo vas zadirkuje, ismeva vas ili ćuška (niste mu se nečim zamerile pa da vam se na taj način sveti), sasvim je moguće da mu se dopadate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.