Kosu u rep!

Jedna od najpraktičnijih frizura jeste kosa skupljena u rep. Kako da takav način nošenja kose bude zanimljiv i lep, a ne dosadan i uobičajen? Uz pomoć naših saveta!

Frizeri preporučuju da rep nosiš visoko podignut. On ne sme biti previše spušten. U osnovna pravila spada i to da ne smeš da ga nosiš previše često, jer kosa može da se ozbiljno ošteti usled stalnog zatezanja. Ako ti kosa ispada sa strane kada je vežeš, probaj da neposlušne pramenove ukrotiš odgovarajućim šnalicama, običnim ukosnicama ili još bolje onim malim češljićima.

Rep se preporučuje svim onim devojkama koje žele da svojoj kosi daju dodatni volumen. Dženifer Lav Hjuit voli da nosi svoju kosu vezanu u rep podignutu vrlo visoko i uz par ubačenih pramenova-umetaka.

Dopada ti se ravna, svilenkasta kosa koju ima Dženifer Lopez? Nabavi preparat koji ravna kosu (tzv. hair straightening balm) i raščešljaj ga kroz kosu pa je potom skupi u rep. Frizura će ti biti glatka i nenadmašno cool, baš kao kod slavne latinozvezde.

Ako želiš da se kosa sija, pronađi neko od sredstava koja daju dodatni sjaj ili sadrže šljokice. Tako će tvoj rep biti sve samo ne običan.

Još jedan savet: posle pranja, kosu prosuši peškirom. Potom, dok je još vlažna, ravnomerno nanesi gel dlanovima. To je još jedan način da se dobije gladak repić.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.