Kozmetički trikovi (2)

Joj, sva šminka vam je savršena, ali ostale su vam mrlje od maskare! Nije veliki problem – nakvasite štapić za uši i njime pažljivo uklonite tragove maskare sa kože. Ako koristite vodootpornu maskaru, umesto vode štapić nakvasite odstranjivačem šminke. Previše ste počupale obrve? Krejonom za korekciju obrva (boja treba da odgovara boji vaše kose) tanko iscrtajte „falična“ mesta, a onda obrve doterajte četkicom za obrve – tako se neće videti prelazi.

Kosa takođe može da zada priličnu glavobolju. Recimo, farbale ste kosu, ali se boja nije svuda jednako primila. Tu može da pomogne vlažan gel za kosu – njegov vlažni sjaj ublažiće nejednako šatiranje. Posle farbanja, niste uopšte zadovoljni bojom kose, hteli ste nešto drugo? Više puta operite kosu piling šamponom – to će skinuti boju koja vam se ne dopada. Možete i da preko noći stavite pakovanje za kosu, tako će se osloboditi pigmenti boje i većim delom isprati pri prvom pranju kose.

Još mogućih problema s kosom: imali ste lepu i kovrdžavu kosu, ali su vaše lokne sada krte i oštećene. Pomoći će vam vosak za kosu – nanesite malo voska na suvu kosu i oblikujte kovrdže, ili preko noći držite na kosi čičkovo ulje. O, ne, desila vam se krajnje glupa nezgoda: četka ili vikler su se tako umrsili u vašu kosu, da više ne možete da ih izvučete. Probajte sa regeneratorom za kosu – malo regeneratora stavite na upetljani pramen i pažljivo ga oslobodite.

Sa kožom tek ima problema. Recimo, suviše je suva i osetljiva. Tu pomaže hladan tuš, ili da telo namažete rashlađujućim aroma gelom. Koža vam je jako sklona bubuljicama i miteserima, i to baš onda kad ne treba. Isprobajte masku od sira i meda: dve kašike posnog sira pomešajte sa kašikom meda, i to držite na licu deset minuta. To će vam dezinfikovati kožu, omekšati je (postaće veoma nežna) i spasti vas od bubuljica.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.