U trendu

Kozmetički trikovi (3)

Još jedan lek za bubuljice: stavite kašiku soli u pola čaše vode, time natopite komadić vate i držite vatu na bubuljici 20 minuta. Nakon toga, korektorom prekrijte bubuljicu; ubrzo će nestati.

Usne: privlačne, ali šminkanje usana može lako da se „zabrlja“. „Pobegne“ vam olovka prilikom iscrtavanja usana, na primer. U tom slučaju, nanesite tečni puder na štapić za uši i time pređite preko pogrešno iscrtanih mesta. Onda ponovo nanesite ruž. Problem s ružem za usne: ima „nezgodnu naviku“ da lako ostane na zubima (a to, priznaćete, izgleda zaista smešno). Da biste to izbegle, koristite trik poznatih manekenki: nakon šminkanja stavite palac u usta, a onda ga izvadite. Tako će višak ruža ostati na prstu, odakle ga lako možete skinuti.

Ruke i nokti: ako su negovani, izgledaju zaista lepo i privlačno, a ako nisu… Ukoliko vam je ispucala koža na rukama, pomoći će vam maslinovo ulje. Otprilike jednu kašiku maslinovog ulja umasirajte u kožu od vrhova prstiju do zglobova, navucite tanke vunene rukavice i ostavite da deluje preko noći. Pukao vam je nokat, a ne želite sve nokte da skratite zbog toga? Na ispucali deo nokta zalepite selotejp i dva puta fiskirajte bezbojnim lakom. Na kraju, „zapečatite“ nokat lakom (i unutrašnju stranu).

Nisu lepe ni fleke na telu, recimo, modrice. Na modricu stavite kocku leda (hladnoća sužava krvne sudove) i držite neko vreme, tako će modrica brže proći. Ako vam to ne bude dovoljno brzo, „potpomognite“ se korektorom. Kad smo kod fleka: postoje i one od sredstava za samopotamnjivanje. Tu je od velike pomoći svež limunov sok ili piling za telo – oni uklanjaju prvi sloj kože i smanjuju boju i fleke.

Ukratko: koji god da je kozmetički problem, uvek postoji neki trik da se taj problem prikrije. Ne verujete valjda da su sve one slavne glumice, pevačice i manekenke prirodno tako savršene? Njihovo savršenstvo je mnogo više delo veštih majstora šminke i osvetljenja nego majke prirode. Ako one mogu da izgledaju savršeno, zašto ne biste mogli i vi?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.