U trendu

Kreativni haos ili običan nered?

Svi vas zovu kraljem ili kraljicom haosa i, priznajete, imaju dobar razlog za to: vi jeste haotična osoba. U školi, vaše stvari zauzmu celu klupu, ne baš retko i deo poda. O tome na šta vam liči tepih u sobi nemate ni najblažu predstavu, jer je prekriven najrazličitijim stvarima – CD-ovima, odećom, obućom, vešom, časopisima, knjigama, ima tu i neki čaršav (ili je to stolnjak koji vaša majka mesecima bezuspešno traži? Hmm, kako li je stolnjak tu dospeo?)… Vaš radni sto samo formalno ima taj naziv, pošto je toliko prekriven stvarima da je na njemu nemoguće bilo šta raditi. Moguće je i da uzgajate mrave (ili nešto veće i neprijatnije) jer vam je u nekom ćošku ostala prevrnuta teglica marmelade – ispod gomile drugih stvari, ali vas mrzi da tražite.
Ako ovo liči na vas, krajnje je vreme da se malo sredite. Tačno je da nekim ljudima veoma odgovara kreativni haos, ali ipak postoji razlika između kreativnog haosa i najobičnijeg nereda. Ma koliko vam bilo zabavno da vas nazivaju gospodarem ili gospodaricom sveg haosa na svetu, verovatno je to pozicija koja vas često nervira – osim što neraspremljena soba ružno izgleda, oduzima i mnogo vremena. Prvo vam treba bar pola sata da iščeprkate jedan komad odeće, onda još pola sata da sa dna ormana izvučete još nešto, treba naći i onaj ortakov CD za koji ćete biti upucani na mestu ako ga pod hitno ne vratite… Sigurno biste to vreme mogli znatno bolje da upotrebite (na lenčarenje, ako ni na šta drugo).
Iskoristite proleće, tradicionalno vreme za čišćenje, kako biste malo raščistili taj nered. U školu nosite samo ono za šta znate da će vam tog dana biti neophodno (vidi, pa ranac i nije baš toliko težak!). Nabavite nekoliko kartonskih kutija za sobu, oblepite ih šarenim papirom, pa u te kutije potrpajte ono što je bilo rastureno po svim delovima sobe (i pišite na svakoj kutiji šta u njoj stoji, da biste to kasnije lako našli). Ako je potrebno, u pomoć pri sređivanju sobe pozovite društvo, a majku zamolite da im za nagradu napravi palačinke (kad čuje da nameravate da cakum-pakum sredite sobu, pristaće!). Pustite neku dobru muziku i žurka sređivanja može da počne!
Pored toga što će vam soba lepše izgledati, imaćete i više prostora, kao i više slobodnog vremena. Ukoliko primetite da je haos opet počeo da vam se šunja po sobi (kao što verovatno hoće), smesta je ponovo pospremite – takvo spremanje traje znatno kraće nego krčenje džungle u kakvu će vam se soba bez održavanja pretvoriti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar