U trendu

Kuce jedu bolje od ljudi

Kod nas je čest običaj da se kućnim ljubimcima daju ostaci od ručka ili kupovna suva hrana (ona najjeftinija) za mezimce. Nekada, oni koji to mogu sebi da priušte, počaste svoje mezimce konzervom sočne hrane za kuce ili mace; naravno, nije retkost da mlađi članovi porodice delovima sopstvenog obroka hrane mezimca, krišom od roditelja (uh, te roditeljske grdnje kada primete da ste deo ne baš jeftino plaćene šnicle dali psu ili mački!). Sve to važi i za kućne mezimce u svetu, ali u imućnijim delovima sveta nisu retki potpuno drugačiji slučajevi. Na šta mislimo?
Nedavno je sprovedena anketa u Velikoj Britaniji – Britanci su poznati kao veliki ljubitelji pasa, a dobro se staraju i o svojim mačkama. Anketa je sprovedena nad vlasnicima pasa i pokazalo se da veliki broj Britanaca svojim ljubimcima uopšte ne daje konzerviranu hranu, već se potrudi da im pripremi svežu. Brojke? Evo i brojki.
Od 1.337 ispitanih vlasnika pasa njih 18 odsto svojim kucama redovno priprema svežu hranu. Šta im pripremaju? Meso se podrazumeva, pošto su kuce mesojedi i moraju da ga jedu. Dvadeset jedan odsto pasa konsumira sir, 15 odsto redovno jede ribu, devet odsto kuca često jede i povrće. Nije loše, zar ne? Više nego četvrtina anketiranih vlasnika pasa izjavila je da bi rado jela onakvu hranu kakvu pripremaju svojim mezimcima. Zapravo, mnogi od tih vlasnika pasa, verovali ili ne, više vode računa o jelovniku svojih mezimaca nego o sopstvenom jelovniku.
Naravno, ovako sočna i ukusna hrana za kućne ljubimce ne može da ne košta. Tako se pokazalo da Britanci godišnje samo na ishranu svojih pasa potroše oko dve milijarde i tri stotine miliona funti.
Posle neka neko kaže kako je "pseći život" nešto loše!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar