U trendu

Kupka, gel ili sapun?

Devojke obično vole raznorazne mirišljave sapune i gelove za tuširanje, a mada to ne bi često priznali, ove stvarčice sviđaju se i momcima, vole i oni lepe mirise. Nije loše znati ponešto o ovim mirišljavim sredstvima za održavanje lične higijene.
U današnjoj više nego bogatoj ponudi nije baš lako opredeliti se za neko određeno sredstvo, a tu je i nesigurnost šta je od toga najbolje. U principu, opraće vas bilo koje od tih sredstava, ali samo higijena nije više dovoljan razlog za kupovinu baš tog sapuna, gela ili kupke – mora da ima još neke osobine.
Sapuni, recimo. Postojali su pre gelova i kupki. Kad su se gelovi za tuširanje i kupke pojavili, sapuni su malo potisnuti, naročito otkako se shvatilo da, mada će vas sapun oprati, takođe će vam i isušiti kožu, a ko još želi da mu koža bude suva, da se peruta, nekada čak da bude i toliko suva da ispuca do krvi? Pored toga, za razliku od sapuna, gelovi za tuširanje i kupke su ostavljali mirišljav trag na koži i po nekoliko sati nakon što biste ih upotrebili.
S razvojem kozmetičke industrije došlo je do nekih promena. Prave se sve kvalitetnije kupke, sve bolji sapuni, gelovi, ulja za tuširanje; bilo koje od tih sredstava za održavanje higijene možete danas naći s praktično svakim mirisom koji vam padne na pamet i gomilom koje se nikad ne biste setili; ima ih prilagođenih svakom tipu kože i, pored toga što vas operu, neguju vam i hrane kožu, pa ona redovnom upotrebom pravilno odabranog sredstva postaje nežna i glatka, a uz to ima baš onaj miris koji se vama dopada.
Sve ovo zajedno znači da danas možete nabaviti sapun, kupku, gel ili ulje, zavisno od toga koja vam se varijanta najviše dopada (nema više onog da sapun obavezno isušuje kožu niti toga da, ako vam je koža baš masna, gel nema šanse da je opere kako treba), i uz nekoliko jednostavnih pravila nećete pogrešiti. A ta pravila su da prethodno utvrdite koji vam je trenutno tip kože (suva, masna, normalna, osetljiva, neka mešavina već navedenog) i da sredstvo za higijenu odaberete u skladu s tipom kože (podrazumeva se da treba da bude kvalitetno) – a u kom ćete ga obliku odabrati i s kojim mirisom samo od vaših sklonosti zavisi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.