Lepa zauvek

Vi ste prelepa osoba – jedinstvena. Odmahujete glavom, ne verujete? Razmislite o ovome: ma koliko veličali lepotu, do danas nismo uspeli da utvrdimo šta to tačno čini ljude lepima. Sigurno je da to nije samo jedna jedina stvar. Lepota je kombinacija mnogih kvaliteta. Vaš karakter, smisao za humor, saosećanje, pamet… sve to vas u velikoj meri čini lepima.

Tajna lepih ljudi je u tome što oni osećaju da su lepi; pre je reč o unutrašnjem doživljaju sebe nego o fizičkim karakteristikama. Možda ne volite sve svoje osobine, ali ako sebe shvatite kao snažnu osobu sa mnogim ciljevima i talentima, mnogo bolje ćete prihvatati sebe, a kada se osećate dobro, zračite tim zaraznim i tako privlačnim stavom.

Znamo da je danas vrlo lako zaboraviti kako je lepota pre svega ono čime zračimo iznutra. Pokušajte da ne poredite sebe sa medijskim nerealnim idealima. To ne bi trebalo da bude vaš cilj niti standard „normalnog“ izgleda. Sve te božanstvene zvezde koje vidite na ekranima i u magazinima ulažu isuviše mnogo napora da bi izgledale upravo tako. Pored toga, pružena im je sva moguća pomoć: stilisti, šminkeri, frizeri i treneri čine mnogo toga da bi te zvezde izgledale savršeno. Koliko poznajete devojaka s ličnim trenerom? Osim toga, verovatno imate mnogo pametnijeg posla – sklapanje prijateljstava, obrazovanje, ostvarenje ciljeva i mnogo svakodnevne zabave. Žene kojima se divite nemaju vremena za sve to. Usput, pogledajte dobro fotografiju – jasno vam je da je ova transformacija kompjutersko delo.

Ne treba da se poredite ni sa drugim devojkama u svom okruženju. Svako je jedinstvena i neponovljiva osoba. Nikada (ma koliko se trudili) nećete biti neko drugi – i niko nikada neće moći da bude kao vi. Sve to i čini ovu našu planetu tako posebnom i divnom. Živimo na planeti raznolikosti i toliko toga različitog možemo pružiti jedni drugima. Umesto da se trudite da budete neko drugi, naučite da budete onakvi kakvi jeste (a ni to nije lak zadatak). Slavite svoju različitost. Šta vas čini posebnim? Da li je to vaš zarazni smeh, vaš smisao za humor, pažljivo uho, atletske sposobnosti, vaša brižna priroda? Kad otkrijete ove osobine (makar samo jednu od njih) koje vas čine posebnim, otkrićete izvor neiscrpne energije. Počećete da se osećate dobro u svojoj koži. Shvatićete da ste prelepa osoba, jer imate moć da sve što poželite pretvorite u realnost.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.