U trendu

Lepljive ili masne usne nisu privlačne

Mnogo je devojaka koje vole šminku, smatraju da su s njom privlačnije, ili se osećaju sigurnije kad imaju šmniku na licu. Samo, oprezno s izborom šminke, jer ima i nekih stvari koje mogu da deluju odbojno, kao što su masne ili lepljive usne.
Kada devojka, recimo, stavi previše sjaja na usne, one mogu da ne izgledaju onako lepo kao što bi devojka želela, već kao da se najela masne hrane poput velike količine bureka, i nije se obrisala posle toga. A ako će vaše usne doći u dodir s nekim, bilo da je to drugarica koju ljubite u obraz ili dečko s kojim se ljubite, njima se baš i neće dopasti kad osete nešto masno i/ili lepljivo na svojoj koži ili usnama.
Naravno, ako vam je neophodna zaštita za usne, kao što je grožđana mast bez koje vam usne ispucaju do krvi, svakako da se nećete odreći toga – niko od vas ne traži da vas usne bole i da krvare. Međutim, često problem ne napravi grožđana mast, već previše sjaja za usne ili previše karmina, ili to što je šminka lošeg kvaliteta. To što imate nešto šminke na licu može da vam podigne samopouzdanje, ali koliko će vam biti samopouzdanje kad shvatite da se nekome gadi da ga poljubite, ili kada vam drugarica diskretno doda maramicu kako biste obrisale masne usne, misleći da ste upravo jele nešto i zaboravile da se obrišete?
Uživajte u šminkanju – zabavno je i može vam pomoći da se bolje osećate. Samo, pazite šta stavljate i u kojoj količini, kako bi ta šminka imala onaj efekat koji želite. I ne zaboravite da je šminka efektnija onda kad ne naglašavate sve, već ili usne, ili oči, pa bi tako moglo da bude korisno da odaberete da naglasite oči onda kada očekujete da će vaše usne doći u dodir s nekim – tada možete biti sigurne da će vaš dečko zaista uživati u ljubljenju s vama, u svakom slučaju više nego kada mu usne dodiruju nešto masno i/ili lepljivo, i kad se od njega očekuje da "jede" vašu šminku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar