Lepotice u poslednjih 50-60 godina

Da se moda i ono što je "in" menjaju prilično brzo sigurno već znate. Međutim, da li znate i da se, čak ne jako sporo, menja i predstava o tome kakva devojka je najlepša? Ne menja se samo ono što je u izgledu trenutno "in" (što, uzgred budi rečeno, ume da bude prilično glupo – recimo, objavi neki časopis da su u tom trenutku "in" visoki frajeri i vama sada, ako hoćete da budete u trendu, ne sme da se dopadne sladak dečko koji nije košarkaš), već, uopštenije, šta je to što je lepo. Evo kako se menjala ideja lepotice samo u poslednjih pedesetak godina, da ne idemo dalje u prošlost i ne pišemo o rubensovskim oblinama (jeste, te žene, koje bismo danas smatrali "buckama", nekada su bile ideal ženske lepote).
Tokom pedesetih ideal lepote bila je Liz Tejlor – uskog struka i velikih grudi (nije bilo obavezno da svi imaju ljubičaste oči kao ona, ali uzan struk i velike grudi smatrane su idealom). Šezdesetih godina stvari su se promenile – prvo je ideal lepote bila Merilin Monro, sa izraženim oblinama, a potom je, maltene preko noći, ideal postala manekenka Tvigi – mršava da mršavije ne može, malih grudi i dečačkih kukova.
Tokom sedamdesetih obline se vraćaju u modu. Biti mršavica nije bilo nimalo ženstveno; jednom od najlepših žena smatrana je Fara Fosit, sa dugom plavom kosom, velikim grudima i dugim nogama. "Kraljicom osamdesetih" možete smatrati Džejn Fondu, koja je aerobik učinila jako popularnim; vitko, zategnuto telo postalo je najlepše moguće.
Stigle su i devedesete. Slično kao i u šezdesetim godinama prošlog veka, mišljenja su podeljena, samo drastičnije. S jedne strane, manekenka Kejt Mos – koščata i mršava – prosto nije silazila sa naslovnica najpoznatijih svetskih magazina. S druge strane, Pamela Anderson, sa silikonski veoma uvećanim grudima, postala je seks simbol.
Konačno, dospeli smo u dvadeset prvi vek. Tu više nije toliko bitan izgled, koliko vaš stav prema svom izgledu. Na šta mislimo? Ako samo malo pogledate, videćete da su zastupljeni svi trendovi – i male i velike grudi, i mala i velika zadnjica, i mršavo telo i ono s oblinama. Neki uzdišu za Dženifer Lopez, a nekima Avril Lavinj super izgleda (ili Skarlet Johansen, ili…). Dakle, kako god da izgledate, najvažnije je da imate samopouzdanja i da se vi dobro osećate u svom telu – i bićete lepe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.