Ljubav samo na prvi pogled?

Ima onih koji o ljubavi baš i ne znaju mnogo, ali žele da se naprave važni u društvu, da pokažu kako su odlično upućeni u jednu tako važnu temu – i onda vam kažu, kao da vam saopštavaju potpunu i apsolutnu istinu, neke prilično šašave stvari. Recimo, da je samo ljubav na prvi pogled ono pravo, da se radi o pravoj ljubavi samo ako ste vi i vaš dečko ili devojka kao dve ptičice koje cvrkuću jedna oko druge i jednom kada se spare, to je za ceo život. Sve ostalo je samo poigravanje, zezancija, nije ono pravo – sve ostalo je ono što rade dečica koja još uvek nisu otkrila Pravu Stvar (velika slova su jako zgodna kad hoćete da nešto deluje bitno i mistično i istinito, a zapravo nemate pojma o čemu pričate). Da li ste i vi čuli ovakvu priču?

Ako jeste, ne verujte u nju! Bar ne ako niste ptica (ako jeste ptica, kako onda čitate ovo?). Tačno je da postoji ljubav na prvi pogled, i ona može da bude super – ali ljubav na prvi pogled niti se dešava svima, niti je jedina koja postoji, niti je najbolja od svih.

Postoji i ljubav na drugi, treći, pedeset i peti pogled… Dešava se da nekog znate „sto godina“ i vidite ga samo kao prijatelja ili prijateljicu, ili čak i kao „razrednu ljigu“ – a onda, odjednom, shvatite da u njima postoji još nešto, nešto što do tada niste primećivali, i zaljubite se u tu osobu. Nekada isto onako ludo kao što se možete zaljubiti na prvi pogled, a nekada još i luđe, jer o toj osobi ipak više znate.

Nećemo reći da romantične priče kao što su „oni se sreli, zaljubili se na prvi pogled i srećno živeli do kraja života“ postoje samo u bajkama, mada, ti što se zaljube na prvi pogled i te kako umeju vrlo naglo da se odljube. Ipak, i priče u kojima se oni ne zablenu jedno u drugo na prvi pogled, već nakon nekog vremena, takođe umeju da imaju srećan kraj ili da bar dugo potraju i donesu oboma mnogo sreće i ostave im lepe uspomene.

Ljubav na prvi ili na hiljadu i prvi pogled? U suštini, nije bitno – važno je da znate da postoje i jedna i druga, da su i jedna i druga prava ljubav, i da vam i jedna i druga mogu doneti jako mnogo sreće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.