Ljubio se sa drugom devojkom!

Dešava se da neki momci ili devojke imaju prilično rastegljivo viđenje toga šta je prevara i šta je dopušteno raditi kad ste u vezi. Primera radi, nije preterano retko da se neki momak ljubi sa nekom devojkom, a svojoj devojci, jednom kad sazna za to, kaže da to nije bilo ništa.

Sad, ako ste vi ta devojka, i on vam je prvi dečko, ili nije baš prvi, ali kad je o ljubavi i vezama reč ipak nemate baš mnogo iskustva – može se desiti da čak i pomislite da je on u pravu. Jeste, osećate se vi povređeno što se on ljubio sa nekom drugom devojkom – ako ste mu vi devojka, zar ne bi trebalo da se ljubi samo sa vama, da i ne želi da se ljubi sa nekom drugom – ali, šta znate? Možda je to zapravo normalno, možda je ljubljenje sa drugima dozvoljeno, samo seks nije?

Odmah da znate: nije u redu kada se vaš dečko ljubi sa drugom devojkom, baš kao što ne bi bilo u redu ni da se vi ljubite sa drugim momkom. I to nikako ne može da bude „ništa“ – kako ništa kad se vi osećate povređeno i izdano, zar su vaša osećanja nebitna? A ako vaša osećanja njemu stvarno jesu nebitna, trebalo bi da nađete nekog drugog dečka, jer vas ovaj samo iskorišćava i nije mu stalo do vas.

Kad ste u vezi, možete i dalje kao i ranije da pričate sa drugim momcima, da se družite s njima, dopušten je i izlazak na sok ili u bioskop (mada bi vaš dečko mogao da se oseća nelagodno ako sa jednim drugom izađete na sok ili u bioskop, pa bi verovatno bila bolja ideja da izađe malo veća grupa, makar vas troje). Sve to može da radi i vaš dečko sa drugim devojkama. Poljupci, maženje, seks – to se, međutim, radi samo sa svojim dečkom ili sa svojom devojkom (ili, eventualno, ako niste u vezi, može se desiti da se eksperimenta radi poljubite sa drugom ili sa drugaricom, ali to obično ispadne bezveze). Ako ste u vezi a to radite sa nekim drugim, to je povreda osećanja osobe sa kojom ste u vezi, pokazivanje nebrige za to kako se ona oseća. A to nije i ne može da bude ništa.

Šta učiniti ako vam se ovako nešto desi? Jedna opcija jeste da raskinete sa dečkom koji se tako poneo prema vama. Druga opcija, ako ipak ne želite raskid, jeste da hitno porazgovarate s njim i stavite mu do znanja kakvi postupci bi vas povredili; možete i da napravite dogovor, samo vaš, o tome šta je dozvoljeno a šta ne – tako ćete oboje bez sumnje (i bez ikakve rastegljivosti pojmova!) znati dokle smete da idete.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.