Ljuta jer joj se niste poverile

Sasvim je normalno da se dobre drugarice jedna drugoj poveravaju, a isto tako je normalno i da nešto ne želite nikome da kažete, ili da vam neko vreme bude neprijatno da o nečemu pričate. Međutim, ima onih koji smatraju da treba sve da im kažete ako su vam prijatelji, i jako se naljute ako im nešto prećutite.
Ne govorimo sad o tome da najboljoj drugarici prećutite nešto što bi bilo bitno za nju lično, već o tome da nešto vaše lično neko vreme ili uopšte ne želite da joj poverite. Na primer, prošle godine ste prvi put dobile menstruaciju, ali vas je bio blam da pričate o tome, i najboljoj drugarici ništa niste rekle. Tek ste joj se nedavno poverile o tome, i ona se naljutila na vas, i kaže da nije u redu što ste je sve to vreme lagale i nešto takvo krile od nje. Sad ne znate šta da mislite – ne želite da se drugarica ljuti na vas, niste imale želju da je lažete niti da nešto krijete od nje, a opet, smatrate i da imate pravo na svoju privatnost i da neke lične stvari ne morate nikome da poverite ako vam je neprijatno to da učinite.
Kad od drugarice krijete nešto što se nje lično tiče, to je jedno, i to bi moglo da bude jako loše. Međutim, kad se radi o tome da ste dobile menstruaciju ili nečemu podjednako ličnom, to je nešto što se tiče vas. Možete podatak o tome da podelite s drugaricom, ali niste ni u kakvoj obavezi da to učinite, i ona ne bi trebalo da se ljuti zbog toga.
Super, ne bi trebalo da se ljuti, ali se ipak ljuti, šta da radite? Možete joj reći da vam je žao što se ona oseća povređeno, ali je vama bilo neprijatno da pričate o tome, i to nije bilo ništa lično, ništa upereno protiv nje, ni s kim o tome niste pričale (osim s mamom). Jednom kad shvati da to nije bilo upereno protiv nje, prestaće da se ljuti na vas. A šta ako ne prestane? Ukoliko će da prestane da se druži s vama zato što joj niste rekle da ste prošle godine dobile prvu menstruaciju ili nešto podjednako lično, onda ima pogrešnu ideju o prijateljstvu (drugarice ne moraju jedna drugoj da kažu ama baš sve), a moguće je da vam i nije bila baš toliko dobra drugarica.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.