U trendu

Ludo kupanje

Leto je vreme za lud provod, vreme kada ste opušteni, bez obaveza, kada po ceo dan možete da uživate s društvom… Između ostalog, leto je vreme kada se ide na kupanje – na more, na bazen, na Adu, Lido, na neko jezero, reku… Što se kupanja tiče, možda biste mogli da isprobate i nešto novo. Na šta mislimo?
Recimo, počne da pada kiša. Tada se najčešće svi zavuku u sobe, zar ne? Međutim, koliko letnja kiša može stvarno da vam smeta, osim ako niste već prehlađeni ili ako nije naglo pala temperatura? Umesto sklanjanja u sobu, ako ste u prilici, kupajte se baš tada na bazenu (zabavno je, plus vi i vaša ekipa imate ceo bazen samo za sebe jer su svi pobegli) ili, još bolje, kupajte se u moru! Priča da je more toplo u vreme kiše nije stvarno tačna – more je iste temperature kao inače, samo što nema toliko velike razlike između spoljne i morske temperature, pa vam more deluje toplije. U svakom slučaju, plivanje i kupanje dok traje kiša može da bude baš zanimljivo.
Još jedna varijanta koju svakako vredi isprobati jeste noćno kupanje. I tada vi i vaša ekipa nećete morati da se probijate kroz gužvu da biste se okupali, a super ćete se zabaviti. Još nešto: pošto je noć, ne morate da se sklanjate od sunca niti da se bojite da ćete izgoreti – preko dana, čak i dok ste u vodi, možete da izgorite, samo što vas voda hladi pa ne osećate da vas koža peče, ali noću ne možete nikako.
Jedino na šta treba da obratite pažnju jeste to kakva je obala (ako ste na moru). Ako ste u toku dana primetili dosta staklića ili ježeve u vodi, noćno kupanje bi valjalo izbeći jer ne možete dobro da vidite na šta stajete. Hodajte pažljivije nego inače (znamo, na to je teško misliti u jeku zabave), jer je noću lako prevideti neki oštriji kamen – a ako se na taj način povredite, može se desiti da ostatak letovanja provedete sa zavojem na nozi i da uopšte više ne smete da uđete u vodu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.