U trendu

Mali deo stomaka

U poslednje vrme izvesni deo stomaka dolazi sve više do izražaja. Mislimo na pupak. Možda čak i ne pamtite to vreme, ali nekada pupak uopšte nije bio toliko bitan – jednostavno, nisu se nosile toliko kratke majice, niti su farmerke i suknje bile toliko spuštenog struka, pa se pupak jednostavno nije ni video. Danas, međutim, kratke majičice i pantalone spuštenog struka dovode do toga da vaš stomak mora da izgleda savršeno (ukoliko želite da bez blama nosite takvu garderobu), a neki i pupak vide kao zgodno mesto za nakit (pirsing). E, sad, ma koliko vaš stomačić savršeno izgledao, on nije samo ukras vašeg tela – ukras ne može ni da bude ako o njemu ne povedete računa, i ne mislimo sad na izgled, već na higijenu.

Kada se tuširate, na pupak se najčešće ne obraća mnogo pažnje – na brzinu se opere s ostatkom tela, i to je otprilike to. Međutim, ne bi trebalo tako, jer je, zbog njegove građe, moguće da se u pupku zadrže neke bakterije ili gljivice.
Ukoliko se to desi, pored toga što će vam infekcija svakako biti neprijatna, može doći i do neprijatnog mirisa – koji se širi s vašeg stomaka. Ideja je baš bljak, zar ne? Srećom, nije teško izbeći ovako neprijatnu situaciju.

Dakle, kada se tuširate, pažljivo, nežno i temeljno operite i unutrašnjost i spoljni deo pupka. Za to mogu da posluže sapun ili gel za tuširanje. Time ćete iz pupka ukloniti nečistoće, znoj, masnoću i bakterije koje su se sakupile. Nakon pranja, područje pupka obavezno dobro osušite peškirom, inače se može desiti da se na vlažnoj koži nastane gljivice.

Ukoliko želite, možete da upotrebite malo dečjeg pudera koji će upiti višak vlage – nemojte samo da ga nanosite prstima, jer se i tako mogu preneti bakterije, već lezite na leđa i lagano pospite malu količinu pudera. Sačekajte da ga koža upije, i to je to!

Da napomenemo: ukoliko na pupku imate pirsing, u većoj ste opasnosti od infekcija, zato morate biti veoma brižljivi s higijenom (ništa za paničenje, samo ne smete da zanemarite higijenu). U svakom slučaju, ako primetite jači neprijatan miris, crvenilo ili iscedak iz pupka, smesta se obratite lekaru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar