Mane kao prednosti

Svako od nas ima bar neke mane – niko nije savršen. Naravno, treba se truditi da mane ispravite, ili makar da manje dolaze do izražaja, kako zbog drugih tako i, najviše, zbog vas samih. Ipak, ne treba sebe posmatrati kao kretena ili kretenušu zbog neke mane, a kad vaše mane počnu baš da vas deprimiraju, evo malo vedrijeg pristupa, vedrijeg načina da posmatrate svoje ne baš najbolje osobine.

Optužuju vas da ste brbljivi i netaktični? Jeste, ima ko to tako posmatra – ali bolje ćete se osećati ako sebe smatrate spontanom i duhovitom osobom koja je u stanju da svoje mišljenje kaže bez i najmanje ustezanja.

Možda je slučaj suprotan – veoma ste stidljivi? Ne! Vi ste, zapravo izuzetno strpljiva osoba i dovoljno ste sigurni u sebe da ne brljate, nego da sačekate pravi trenutak za akciju. To je retkost za nekog vaših godina, pa bi svi trebalo da poštuju tu vašu osobinu.

Vi niste „debela devojka“, nego, kao što je lepo već rečeno, devojka i po. Imate veoma seksi obline (pitajte bilo kog druga da li smatra da su mršave manekenke seksi).

Večito vam fali novac i ne možete sebi da priuštite svaku krpicu koju vidite? Zapravo, vi imate sopstveni stil, znate šta vam stoji, a šta ne, i toga se držite.

Ne postoji ništa u čemu briljirate? U stvari, nema ničega u čemu ste stvarno dobri? Ništa zato! Radi se samo o tome da ste svestrana osoba koju zanimaju mnoge stvari.

Nemate dečka ili devojku – ali ne osećate se zaista frustrirano zbog toga. Kako to? Jednostavno – vi ste jaka ličnost i osoba visokih kriterijuma, te nikako ne može da vas zadovolji bilo kakva veza. Samo najbolje „prolazi“ kod vas!

Kao što vidite, ovo nije bio samo način da sa vedrije strane sagledate svoje mane već i vodič kako da preživite neke manje prijatne situacije u životu. Naravno, koji god da vam je problem ili koju god manu da imate, treba se truditi da to rešite – ali dok vam to ne uspe, nabacite osmeh na lice i posmatrajte stvari s vedrije strane. Em će vam tako biti prijatnije, em je tako i lakše rešiti probleme.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.