U trendu

Misli da hoćete da joj otmete dečka

Ljubav i veze su super, lepo je i biti u vezi i videti druge zaljubljene parove, ali se nekad dešavaju i krajnje glupe situacije, kao kada je neka devojka ubeđena da vi pokušavate da joj otmete dečka, a vama to nije ni na kraj pameti.
Ta devojka može da bude bilo ko. Možda je u pitanju vaša prijateljica, možda čak i najbolja drugarica, vaša sestra, rođaka, možda neko koga znate samo iz viđenja, ili čak neko koga vidite prvi put u životu, u nekom kafiću, diskoteci, na žurci, na ulici… Ono što je zajedničko u svim mogućim situacijama ove vrste jeste da vi ne pokušavate da joj otmete momka, ali vas ona za to optuži, nekad mirnije, a nekad samo oči što vam ne iskopa.
Šta tada? Ne vredi svađati se, jer je ta devojka već uznemirena, i svađa bi je samo još više razbesnela. Nije od pomoći ni pitati je da li je normalna, šta izmišlja, nazivati je ludačom, makar se stvarno ponašala poput divlje mačke. Uvrede tu ništa neće rešiti. Umesto toga, ne bi bilo loše odmah se, potpuno mirno, izjasniti: ne, njen momak vas ne interesuje, i ne pokušavate da joj ga preotmete. Zatim je možete, i dalje mirno (mirno koliko okolnosti dopuštaju, teško je ostati miran ako neko pokušava da vam počupa svu kosu, iskopa vam oči i izgrebe lice dugačkim noktima), pitati zbog čega je to pomislila.
Moguće je da ste vi i nehotice uradile nešto što je ona pogrešno protumačila. Recimo, sasvim običan gest uklanjanja trepavice s lica nekog koga znate ili trunke s njegove majice u suštini je posesivan gest, i može sa strane biti viđen kao pokušaj flerta. Ili, možda je taj dečko vaš prijatelj, vidite se nekad i nasamo, njegova devojka za to zna, on je u poslednje vreme zahladneo prema njoj, pa ona misli da ste vi krive. Možda… Puno je mogućih nesporazuma. Jednom kad saznate zbog čega ta devojka misli da joj vi muvate dečka, postaje moguće i da objasnite da vi zapravo ništa ne pokušavate, kao i da se izvinite ako ste nehotice uradile nešto što liči na muvanje.
Nije nemoguće ni da vi niste učinile ama baš ništa, nego je ona jako ljubomorna i nesigurna u sebe (možda je i veza postala krajnje klimava) i u svemu vidi pokušaj da joj neko otme dečka – u tome što ga neko pogleda, pozdravi se s njim, pita ga koliko je sati… Dešava se i to. Tada objašnjavanje ne pomaže, jer je ona ubeđena pa je ubeđena da svi hoće baš njenog dečka da se dočepaju. U takvoj situaciji jedino možete da se sklonite i da je izbegavate. Pomoći joj ne možete, a to što ona vidi napade sa svih strana je njen problem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.