U trendu

Modeli pantalona

Pantalone su popularne i praktične, i mnogima su omiljeni deo garderobe. Ipak, neće svaki model svakome dobro stajati, pa nije loše znati glavna pravila – skraćuje vreme kupovine i sprečava vas da kupite nešto što vam se kasnije neće dopasti, ma koliko fenomenalno izgledalo na lutki u izlogu.
U jednom članku nema dovoljno mesta da se obuhvate svi postojeći modeli pantalona, pa ćemo zato spomenuti samo one koji su u trendu ove sezone. Recimo, "kargo" model, veoma praktične i udobne pantalone s džepovima sa strane, zapravo modernizovana varijanta pantalona kakve su nosile zanatlije. Zbog širokog kroja dobro će stajati osobama sa širokim kukovima, jačim nogama ili punijeg stasa, dok bi na mršavima previše "visile". Oprez ako su džepovi sa strane upadljivi, jer bi to moglo da vizuelno proširi vašu figuru.
Kapri pantalone su moderne i ove sezone – simpatičan uski model dužine do kolena, nastao u pedesetim godinama prošlog veka. One super izgledaju na vitkim devojkama; bolje stoje visokim nego sitnim devojkama, mada ni na njima ne izgledaju loše ako su vitke. Na devojkama krupnih i naglašenih butina i/ili jakih listova izgledaju loše, jer će ih staviti u prvi plan.
I pantalone sa 3/4 nogavicama, to jest, nogavicama do sredine listova, i dalje su u trendu; ovaj model s blago zvonastim nogavicama inspirisan je odećom azijskih ribara. Super stoje devojkama sa zaobljenim butinama ili širokim kukovima, a uskim (relativno) člancima, jer će skrenuti pažnju s onog krupnijeg na ono elegantnije. Na primetno punačkim devojkama ili devojkama s krupnim člancima na nogama ovaj model neće dobro izgledati.
Model "frulice" ponovo je u trendu – za one koji nisu sigurni, to je model dugih i uskih nogavica, skoro, ali ne sasvim, pripijenih uz nogu. "Frulice" su bile popularne u osamdesetim godinama prošlog veka, a odlično stoje i visokim i nižim devojkama s tankim nogama i skladnom figurom. Ovo uopšte nije model za krupnije devojke, naročito ako su im butine jake, jer je kroj ekstremno uzak.
Za kraj, pravi letnji model: bermude. Nešto su kraće i nešto šire od "kapri" pantalona. Stoje dosta dobro većini i devojaka i momaka – neće dobro stajati samo onima koji imaju jake i mišićave noge, jer će u njima izgledati nezgrapno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.