Momci i priče o devojkama

Devojke se nekad upitaju da li momci pričaju o njima, to jest, da li dečaci jedni drugima pričaju o devojkama koje im se dopadaju. Odgovor na to pitanje je „da“, ali ne onako kako devojke to najčešće zamišljaju.
Momci će pričati jedni drugima da im se, recimo, Dženifer Lopez (ili neka druga zvezda) baš dopada. Neće od toga praviti nikakvu tajnu – imaće postere tih zvezda u svojoj sobi, tamo gde i njihova mama može da ih vidi. A s ortacima će pričati (ne pred mamom, naravno) i o tome šta bi on sve radio toj zvezdi. Kad bi stvarno sreo tu zvezdu, najverovatnije bi se isprepadao i ne bi umeo ni da „bekne“, a kamoli da nešto uradi – ali zna da su šanse da je ikada u životu vidi uživo minimalne, tako da može da se hvali zamišljenim podvizima bez straha od toga da će morati da se dokaže.
Što se tiče komentarisanja devojaka iz škole i okoline koje im se dopadaju, rade momci i to, samo što se ti komentari uglavnom tiču delova tela tih devojaka (dobro joj je ovo; joj, što joj je ono ružno…). A pominjanje da su u neku devojku zaljubljeni? E, to se radi zaista retko.
Reći ortacima da ste u nekog zaljubljeni (osim ako se radi o zvezdi ili, dok su momci još mali, o lepoj učiteljici ili nečijoj lepoj mami ili odrasloj sestri – dakle, osobi s kojom nikada ništa uraditi neće) bilo bi suviše ozbiljno, a dečaci vole da se ponašaju luckasto i da se zabavljaju. Pored toga, poveriti se da vam se neka devojka ozbiljno dopada je način da sebe učinite ranjivim i da drugima pružite šlagvort da vas zadirkuju – ko bi to želeo da uradi?
Kad se dečaku dopada neka devojka, dopada u smislu da bi želeo da izlazi s njom, o tome najčešće neće ništa reći nikome. Smišljaće plan kako da je zadivi toliko da ona oseti da mora da izlazi s njim, tako fenomenalnim kakav je, a ako plan da je impresionira propadne (ili se dečko i ne usudi da ga sprovede u delo), eventualno će poslati svog najneatraktivnijeg ortaka da toj devojci kaže da mu se (momku koji šalje druga, ne najneatraktivnijem ortaku) ona sviđa, i nadaće se povoljnoj reakciji.
Cela priča je očigledno uopštena, sasvim sigurno se neće svaki dečak ponašati na opisan način – poenta je da momci veoma retko nekome kažu da im se neka devojka ozbiljno dopada.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.