U trendu

Momci i veoma organizovane devojke

Postoje devojke koje od malena pokazuju odlične organizacione sposobnosti, koje su veoma uredne, uvek tačne i sve obaveze obavljaju na vreme. Takve devojke, veoma često, imaju problema sa momcima – a ni ne znaju zbog čega je to tako.

Ovakve devojke sebe smatraju veoma uspešnim a u mnogim stvarima i jesu uspešne. Devojka koja ume da organizuje svoje vreme teško da će zapustiti školske obaveze, na primer, tako da nije verovatno da će imati problema u školi. Biće i dobra pouzdana prijateljica na koju se uvek može osloniti, mada će je drugarice verovatno smatrati pomalo napornom jer sve mora da bude u minut tačno. Ova njena osobina još će više smetati momcima.

Momci će, naime, za ovakvu devojku misliti da je control freak; da sve mora da kontroliše. I dok ona misli da je baš super što je sposobna da se organizuje tako da uvek ima vremena da se vidi sa momkom (jer je sve obaveze završila na vreme, pa ni gradivo ni druge obaveze nisu mogli da joj se nagomilaju), on će je videti kao devojku koja se ponaša kao da mu je šefica i stalno mu zapoveda. To su, da budemo iskreni, ovakve devojke veoma sklone da rade – one to vide kao dobru organizaciju stvari („prvo ćemo ovo, onda ćemo ono, a posle toga nam ostaje vremena da…“). Malo koji momak voli da mu ljubavni život tako izgleda – u spontanosti mnogo više uživaju. Roditelji im govore šta i kako da rade, nastavnici im govore šta i kako da rade, a onda još i devojka? Nema šanse!

Šta da učine ovakve devojke? Ne bi trebalo, niti bi bilo dobro, da se odriču svoje sklonosti ka organizaciji, jer je to jedna veoma korisna osobina koja će im kasnije u životu mnogo pomoći. Trebalo bi, međutim, da nauče da se povremeno prepuste slučajnosti, da se malo „otkače“ i da s vremena na vreme urade nešto spontano, potpuno neplanirano; i da puste svog momka da i on tako radi, da mu ne zameraju svaki put kad ih pozove da se nađu kroz pola sata – ako imaju vremena da se vide s njim, zašto ne? Ako su već isplanirale nešto drugo, i ne žele tog drugog da se odreknu, i to je njihovo pravo. U oba slučaja, nema razloga za ljutnju ni zamerke (osim ako momak ama baš nikad ne organizuje svoj život i sve radi spontano – ipak nema pravo da očekuje od devojke da mu u bilo koje doba dana i noći bude na raspolaganju).

Dakle, organizacija je super – samo joj dodajte još dozu opuštenosti i ležernosti – i imate dobitnu kombinaciju!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.