U trendu

Momke zanimaju samo lepe devojke?

Kaže se da je ličnost ono što je najvažnije, a opet, kad pogledate mnoge dečake koje poznajete, može se desiti da zaključite da njih ličnost devojke uopšte ne zanima, glavno im je da ona bude lepa. To nije tačno, ne za većinu momaka, i ne zadugo. Ali, postoji razlog zbog kojeg nastaje ovo uverenje i nije loše znati ga.
Evo kako to otprilike ide (priča je uopštena, tek da se stekne neka ideja): kada tek počnu da obraćaju pažnju na devojke, momcima je sve to u vezi s ljubavlju novo. Očigledno. I kada s prijateljima komentarišu devojke, najviše komentarišu njihov izgled. Izgled je, sasvim sigurno, ono što se kod nekog prvo primeti – i devojka će kod momka prvo primetiti kako on izgleda, svakako neće na nekom koga ne poznaje smesta videti da je dobar kao anđeo. I inicijalna privlačnost biće izazvana izgledom.
Često se sve i završi na primećivanju toga da je devojka lepa i sanjarenju o njoj, i ne načini se prvi korak. Ili se nešto pokuša, pa devojka ne bude zainteresovana, i kasnije dečko pokuša da nađe neku drugu devojku (po mogućnosti, lepu). On i dalje ne zna kako stvari tačno teku u vezi niti šta bi sve želeo, nema dovoljno iskustva da bi mogao da ima naročito precizne želje.
Pre ili kasnije uspe da bude u vezi s nekom devojkom. Nekada ta veza bude super, nekada ne bude. Ali, bilo posle jedne, bilo posle nekoliko veza, zaključi da to što je devojka lepa nije dovoljno. Dovoljno je da ga zainteresuje, ali ne i da održi to interesovanje. Tada počinje da traži i druge vrline u devojkama, pa nakon izvesnog vremena uopšte nije isključeno da će mu devojčin izgled postati potpuno sporedan (ne u smislu da mu neće smetati ako je ona aljkava i ne vodi računa o sebi, nego mu neće biti značajno da ona bude neka fenomenalna riba da bi želeo da bude s njom).
Krajnji rezultat? Biće momaka kojima je glavno da devojka bude lepa; to su ili oni koji skupljaju „trofeje“ (s koliko su dobrih riba bili – takvi zaista nisu vredni vaše pažnje), ili oni koji jednostavno nemaju dovoljno iskustva s vezama, a vremenom će naučiti bolje. I tako je moguće steći utisak da oni samo žele da im devojka bude lepa, i da će izlaziti s najlepšom devojkom koja ih hoće. Ipak, vremenom većina dečaka nauči da lepota nije glavna, da ne znači nužno i vezu koja će im se dopasti, i tada priča o tome da im je važno samo kako ona izgleda postaje potpuno netačna.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.