Ne zna šta hoće

Problem iz naslova su mnogi momci i devojke imali sa simpatijom, devojkom ili dečkom. Najčešće se tu ne radi ni o kakvom foliranju, već ta osoba iskreno ne zna šta hoće, želje joj se menjaju, i to smeta njoj isto koliko i vama.
Dobar deo te zbrke u nečijoj glavi uzrokuje kombinacija mladosti, nedostatka iskustva i veoma povećanog nivoa hormona. Zbog mladosti i nedostatka iskustva za neke emocije jednostavno ne znate šta su, a zbog pojačanog lučenja hormona te emocije mogu da budu izuzetno jake.
Recimo, naslušali ste se priča o zaljubljivanju, i onda svoju emociju, koja je zapravo više simpatisanje nekoga nego zaljubljenost, protumačite kao: "Sigurno sam zaljubljen/a!". Želite to osećanje, iščekujete ga, još uvek nemate iskustva kako zapravo izgleda – i lako je napraviti grešku.
I onda, nekome ste simpatični (možda već zbog toga što ste u tu osobu zaljubljeni), i ona pomisli da je sigurno zaljubljena u vas. Vi ste srećni što su vam osećanja uzvraćena, a ta osoba posle nekog vremena shvati da to ipak nije to, dopadanje oseti i prema nekom drugom, pa s vama neće više da bude u vezi, nego hoće da samo budete prijatelji, a onda se kasnije predomisli i ipak bi htela da budete u vezi… I vi se osećate potpuno sluđeno, i pitate se zašto vam ta osoba to radi i zna li uopšte šta hoće.
Ima ih koji namerno tako nekim manipulišu, ali ima ih i koji iskreno ni sami ne znaju šta hoće – danas žele jedno, sutra nešto drugo, prekosutra treće, onda se opet predomišljaju… Ne foliraju niti manipulišu, zaista ne znaju, i ni sami nisu baš srećni što ne znaju kako se zaista osećaju ni šta žele. To im je zbunjujuće koliko i vama, uz to, sasvim moguće, i zastrašujuće.
Šta kad ste s nekim takvim, ko ne zna šta hoće? Zavisi od toga koliko ste vi u stanju da tolerišete, kao i koliko vam je stalo do te osobe. Naravno, neke granice svakako bi trebalo postaviti – zaista nije dobra ideja, na primer, dopustiti toj osobi da vas vara s kim stigne, a onda vam se vraća i praktično vas drži u rezervi. Sami odredite šta je to što odbijate da tolerišete, i toj osobi to jasno stavite do znanja. Od toga neće ništa bolje znati šta hoće, ali će znati šta ne sme da uradi ukoliko želi da vas zadrži uz sebe. Uopšte niste u stanju da tolerišete to što neko ne zna šta hoće i svaki čas menja mišljenje i želje? To i recite toj osobi i rastanite se. Ukoliko ste voljni da neko vreme čekate dok ta osoba raščisti sa sobom, učinite to – i budite svesni da nema nikakve garancije da će ona sa sobom raščistiti skoro, kao ni da će, jednom kad odluči šta zaista želi, želeti vas.
Nije lako s takvim osobama, i nikakvih garancija nema. Na vama je da odlučite koliko ćete tolerisati i koliko ste voljni da rizikujete.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.