Naći prijatelje (2)

Juče smo pisali o tome kako da otkrijete šta je to što vas sprečava da nađete prijatelje i šta bi bio prvi korak prilikom nalaženja novih osoba koje bi vam mogle postati prijatelji. Danas navodimo konkretno na šta smo mislili i šta dalje učiniti.
Mislili smo na raznorazna događanja koja se fokusiraju oko neke akcije, gde su svi dobrodošli. Recimo, ako volite da pevate i dobri ste u tome, razmislite o školskom (ili već nekom amaterskom) horu. Ukoliko volite glumu ili nešto u vezi s pozorištem, probajte s dramskom sekcijom. Možete upisati kurs jezika (ili nečeg drugog), početi da trenirate nešto… U svim tim grupama upoznaćete nove ljude, a pošto ste tu s istim ciljem, neće biti teško započeti razgovor – možda ne odmah, ali nakon nekoliko dolazaka, kad se naviknete, ne bi trebalo da bude problem.
Kako početi s tim upoznavanjem? Tako što ćete se predstaviti. Ako ste stidljivi, neće vam biti lako da priđete bilo kome i predstavite se, ali pokušajte da sebe naterate na to. Neophodno je, jer se ne možete sprijateljiti s nekim ko ne zna ni kako se zovete. Tom prilikom je potrebno nešto i reći, ali ne brinite, to ne mora da bude ništa genijalno ni posebno duhovito – sasvim je dovoljno i komentarisanje toga što pohađate ili pitanje sagovornika kako im se tu dopada. Ne zaboravite na osmeh i na to da ruke držite van džepova, kraj tela (nipošto prekrštene na grudima), jer ako izgledate prijateljski raspoloženo, više će ljudi želeti da vas upozna. Nije nepristojno, nakon malo razgovora tokom kojeg vam se sagovornik dopao, da razmenite brojeve telefona – posle toga možete da nastavite komunikaciju putem SMS poruka, do sledećeg viđenja u toj grupi. I, veoma važno: budite strpljivi, jer se dobra prijateljstva ne sklapaju za dva dana.
Srećno!

2 komentara
  1. Anja Valić

    Imam sličan problem kao ova devojka. Pomozite.

  2. Suzana Savić

    Družim se sa nekim društvom 100 godina, ali su me oni odbacili. Ja sam dodala neku devojku sa kojom imam ista interesovanja na Facebooku, ali sad ne znam kako da stupim u kontakt sa njom. Viđam je na utakmicama (obe igramo košarku, tako sam je i upoznala) i po gradu, ali to je to. Molim vas, pomagajte. Ne mogu vam opisati kako se osećam.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike