U trendu

Najbolja drugarica će se preseliti

Prijateljstva umeju da budu jako lepa, i onda boli kada se čini da će se nešto isprečiti između vas i, recimo, najbolje drugarice – jedna od mogućnosti je i njena selidba. Tada vam dođe da zakukate drugarici da se nipošto ne seli i ne sklanja od vas, pa kako ćete bez nje, ali bi bolje bilo podržati je u takvom trenutku.
Na primer, vi i vaša najbolja drugarica živite blizu i idete u istu školu. Skoro stalno ste zajedno i super vam je s njom – a onda vam ona kaže da će se preseliti i da će tada i promeniti školu. Ne samo da više neće živeti blizu vas nego je više ni u školi nećete viđati! Ona ne deluje posebno uzrujano zbog toga; zapravo, pošto s nekima u školi nije u dobrim odnosima, vređaju je i ismevaju, čak joj je i drago što će se skloniti od njih. A od vas što će se skloniti, to i ne pominje – vi biste najradije da je molite da se ne seli dokle god ne pristane, samo što znate da to ne bi pomoglo, jer o selidbi ne odlučuje ona, nego njeni roditelji. Ne znate šta ćete.
To je prilika da se pokažete kao dobra drugarica, da ne mislite samo na to kako se vi osećate, nego i na to kako se oseća ona. Makar i rekla da joj je drago što će se preseliti, to je ipak promena, a nijedna promena nije laka. Treba da se preseli u novi kraj, da pređe u drugu školu, biće okružena ljudima koje ne poznaje… To može da deluje zastrašujuće, i moguće je da ona tom pričom da joj je drago što će se preseliti pokušava samu sebe da ohrabri. Pomozite joj u tome!
Recite joj da ćete vas dve, ma gde se ona preselila, ostati dobre drugarice. Tu su telefoni i Internet, a pored toga, ona se ne seli na drugi kraj planete, nego u drugi deo istog grada, tako da ćete i dalje moći da se viđate. Možete i odmah da razradite načine na koje ćete se viđati jednom kada se ona preseli – moguće je da ćete kasnije te načine menjati, ali taj postupak će vam dati nešto što možete zajedno da radite, i nju će uveriti da vas selidbom neće izgubiti, da ćete joj ostati drugarica.
Jeste zgodno kada vam je najbolja drugarica u komšiluku i ide u istu školu kao i vi, ali ne mora da bude ni kraj sveta ni kraj prijateljstva ako stvari nisu baš toliko zgodne. Ukoliko je vaše prijateljstvo jako, neće vas mrzeti da se viđate i družite iako više ne stanujete toliko blizu jedna druge, a ako vam ta ne baš tolika razdaljina postane ozbiljna prepreka, onda je vaše prijateljstvo bilo zasnovano najviše na tome što živite blizu – takvo prijateljstvo ćete i vi i ona moći da sklopite s nekim drugim ko živi nedaleko od vas.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.