Najbolji prijatelj ili…

Znate se dugo. Možda ste komšije i praktično ste rasli zajedno, ili ste išli zajedno u osnovnu školu, ili… Poenta je: stvarno se dugo znate i već dugo ste prijatelji. Pričate o svemu (dobro, niste mu baš pričale o problemima sa menstruacijom) i stvarno ste opuštene s njim. A onda, jednom, bili ste zajedno, smejali ste se, on vas je golicao (zna koliko ste golicljive i to „podlo“ koristi), to vas je još više nasmejalo, nagnuo se nad vas i… Ništa. Gledali ste se nekoliko trenutaka, pomislili ste da će vas poljubiti, ali on se samo zbunjeno povukao. Tada ste se i vi zbunili – šta to bi? Ženstveno ste zabašurili celu stvar, pričajući o nečem neobaveznom, a on je to sa olakšanjem prihvatio.

Sad se pitate: šta se tu desilo? Plašite se: da li je ispalo da se nabacujete svom najboljem drugu? Šta je on pomislio? Da li je ljut na vas, ili mu je sad neprijatno da vas viđa? Šta uopšte oseća prema vama – da li je, možda, stvarno poželeo da vas poljubi i, ako jeste, zašto to nije učinio? Da li vas voli kao ortakinju, ali misli da ste neprivlačni kao devojka?

To su normalna osećanja u takvoj situaciji; ni vi ni on niste učinili ništa pogrešno. Verovale ili ne, i on je zbog cele stvari zbunjen koliko i vi (verovatno i više, jer su dečaci slabiji u analiziranju osećanja od devojaka). Vrlo je verovatno da se i on sad boji da vas nije uvredio, da ne mislite ružno o njemu – a čim se toliko dugo druži s vama, sigurno mu je stalo do vas.

Cela ova priča ne mora da znači da ste se zaljubile u svog najboljeg prijatelja ili on u vas. Potrebno je da dobro razmislite o svojim osećanjima prema njemu. Sasvim je normalno da ta osećanja nisu ista kao nekad – kako vi polako postajete žena, a on muškarac, savršeno je prirodno da ga ne vidite više samo kao druga za igru. Možda ćete poželeti da vam on bude dečko; možda nećete; možda su vam osećanja prema njemu pomešana, što takođe nije retka pojava. Razmislite: kada on izlazi sa nekom devojkom, da li vam je drago zbog toga, ili ste ljubomorne? Ako ste ljubomorne, da li je to samo zato što se u tom trenutku dosađujete, ili zato što bi vam prijalo da ste na mestu te devojke? Kad vas upozna sa svojom devojkom, da li se trudite da je prihvatite kao drugaricu, ili je izbegavate? Da li mu radije poklanjate CD njegove omiljene grupe (koja se vama baš i ne sviđa) ili nešto što će ga podsećati baš na vas? Pokušajte da iskreno odgovorite na ova pitanja, pa prema odgovorima procenite kakva su vam zapravo osećanja prema njemu. Ako ga i dalje vidite kao dobrog druga, situacija sa početka priče mogla je da bude slučajna, ili odraz njegovih promenjenih osećanja. Ukoliko želite da vam bude i nešto više od druga, krenite u akciju! Nemojte ga forsirati, ali se potrudite da makar saznate da li je takva veza moguća.

Srećno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.