U trendu

Ne nosite brendove, pa šta?

Ima onih koji su skloni tome da procenjuju ljude po tome da li nose firmiranu garderobu, i da vas onda proglase bezvrednim ukoliko ne zadovoljavate njihove kriterijume te vrste. Ignorišite takve; ne određuje vas kao osobu to da li nosite firmiranu garderobu, a oni koji bi vas zbog toga prihvatili ili odbacili ionako vam nikad ne bi zaista bili prijatelji.
Nemamo ništa protiv brendova. Nije ništa nenormalno ni neobično ako otkrijete da vam se dopadaju različiti modeli istog proizvođača, i onda i kasnije vidite da vam se i njihovi novi modeli sviđaju. Pogodili su vaš ukus, super. Međutim, jedno je da vam se dopadne odeća ili obuća nekog poznatog proizvođača, a nešto sasvim drugo robovati trendovima ili, još gore i znatno besmislenije, procenjivati kvalitet nekoga kao osobe po tome da li nosi original „najke“ ili „leviske“.
To da li nosite firmiranu odeću i obuću ne govori ništa o vašoj ličnosti; procenjivanje ljudi kao ličnosti prema tome da li nose brendove ili ne, međutim, govori loše o vama, kao i o bilo kome ko stvari posmatra na taj način. Još je i gore ako se podsmevate nekome zato što ne nosi firmiranu garderobu – osobe koje se tako ponašaju su krajnje površne, i dosta je onih koji će ih smatrati iskompleksiranima i nesigurnima, neprijatnim osobama koje svoje nesigurnosti iskaljuju na drugima.
Šta da radite ako vam se neko podsmeva jer ne nosite brendove? Ignorišite tu osobu. Nije vredna vaše pažnje. Neko toliko površan ne može vam biti prijatelj, jer uopšte nije u stanju da vas sagleda kao osobu, gleda samo vašu odeću. Umesto da na takve obraćate pažnju, okrenite se onima kojima se dopadate kao ličnost i koje savršeno nije briga da li nosite skupu firmiranu garderobu, neku jeftiniju konfekciju, odeću iz „sekondhend šopa“, ili pak džemper koji vam je s ljubavlju isplela baka – moguće je da im ovo poslednje bude najsimpatičnije, lepo je kad imate nekog ko vas toliko voli.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.