U trendu

Ne poredite dečka/devojku ni sa kim

Dešava se, nekad, da dečka ili devojku uporedite s nekim, bilo u pozitivnom smislu, bilo u negativnom. Nekada im se takva poređenja čak i dopadnu – ali je najčešće znatno bolji trik da ih ne poredite ni sa kim.
Naravno, jasno je da ne valja kada pred dečkom „lanete“ da vaš bivši nikada ne bi zaboravio na vaš rođendan – vaš dečko to neće shvatiti kao zamerku da se nije setio vašeg rođendana, verovatnije je da će pomisliti da vam je vaš bivši bio bolji i da biste mu se vratile, samo da možete (a ako vam se ukaže prilika, i hoćete). Slično kao što je loša ideja da devojci kažete da je vaša bivša pravila super palačinke – ona to neće shvatiti kao: „Jedu mi se palačinke“, nego kao: „Moja bivša je bolja od tebe, ako mi se ukaže prilika, eto mene opet s njom, ti ionako ništa ne valjaš!“.
Moglo bi se pomisliti da poređenje u pozitivnom smislu i nije tako loša ideja, recimo, kažete devojci da je lepša od te-i-te glumice. Njoj će taj kompliment prijati, samo što se kasnije može desiti da počne da pažljivo proučava tu glumicu da bi videla šta vam se na njoj sviđa i da počne da je kopira, jer je zaključila da je za vas ta zvezda pojam dobre ribe (a vama je ta glumica bezvezna i vaš komentar je bio više u stilu: „Ma daj, šta ti je, pa hiljadu puta si lepša od nje!“).
Najbolji je trik ne porediti voljenu osobu ni sa kim, uz obrazloženje da ju je nemoguće uporediti s nekim kad za vas postoji samo ona. On je slađi nego Orlando Blum (kako znate da mu Orlando Blum nije ljigav?), ona je bolja riba od Andželine Džoli (možda ona mrzi Andželinu Džoli)? Bolje ne – nikakav Orlando ni Andželina ne postoje za vas, postoji samo vaša velika ljubav (to jest, vaš dečko ili devojka). Najbolji, najlepši, najpametniji. Apsolutno. Na celom svetu. Preterano je, pristrasni ste? Pa šta? Zaljubljeni imaju pravo da budu pristrasni – a voljena osoba, koliko god se bunila protiv ovakvih komplimenata, garantovano će uživati u njima. Baš kao što biste i vi uživali u primanju sličnih.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar