U trendu

Ne pušta ga da je vidi bez šminke

Postoje devojke koje se bez šminke osećaju veoma nesigurno, nekad toliko da svom dečku uopšte neće da dopuste da ih vidi bez šminke. To ume da dovede do nezgodnih situacija – mnogo više nezgodnih nego da je on vidi nenašminkanu.
Nije mali broj devojaka koje su navikle na to da se svakog dana šminkaju. Tako se osećaju lepšim i raste im samopouzdanje. To je sasvim u redu dokle god sa šmnikom ne preteruju toliko da koža ne može da im diše i time sebi naprave zdravsteni problem, rizikujući kožne infekcije i ubrzavajući starenje i oštećenje sopstvene kože.
Problem nastaje kad se ona oseća toliko nesigurno da nikome ne dopušta da je vidi bez šminke. Ne može da ode ni kod najbolje drugarice bez pudera na licu, nema šanse da se s dečkom vidi nenašminkana… A nekad stvari budu još i više nezgodne, na primer, dečko ujutru dođe kod nje, ona je duže spavala (raspust je ili vikend), nije još stigla da se našminka, i neće da ga pusti u kuću dok to ne obavi, ostavlja ga da stoji pred vratima – a šminkanje ume da potraje, naročito ako se ona unervozi jer zna da joj dečko stoji i vrti palčevima pred vratima, pa onda žuri, pa greši, pa dok to ispravi…
Neko bi rekao da je to smešno i da će svakom momku više da smeta da "kao kreten" stoji pred vratima nego da vidi svoju devojku bez šminke – pa to je njegova devojka i on je voli, sa šminkom ili bez nje. I jeste smešno, dok zbog njene preterane nesigurnosti ne postane tužno – dok je, nakon što se opisana situacija nekoliko puta ne ponovi, dečko ne ostavi i ne pronađe devojku koja se ne plaši toga da je on vidi bez nekakve farbe na licu.
Ne kažemo da momcima smeta kad se devojka šminka; on neće imati ništa protiv kad vidi da se ona doterala za njega, naprotiv. Ipak, neće mu smetati ni da je vidi bez šminke, a svakako će više uživati s opuštenom devojkom nego s nekom koja mora da je ama baš uvek našminkana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.