U trendu

Ne stidite se – učinite prvi korak!

On je sladak i simpatičan. Ima tako lep osmeh i stvarno vam se sviđa. Šaljete mu signale, stalno – smeškate se kad god prođe pored vas, nameštate kosu (ionako super sređenu), uputite mu poneku lepu reč – a on ništa. Možda su vaši signali preagresivni? Pokušavate da se nasmešite i stidljivo skrenete pogled, možda će ga to ohrabriti. Ne, ništa se ne dešava. Dobro, sladak je, simpatičan je, super je – i beznadežno stidljiv. Nikad se on neće „smisliti“ da vam priđe – osim, možda, nakon što direktno i nesumnjivo sazna da neće biti odbijen. Drage naše mlade dame, izgleda da ćete morati da preuzmete stvar u svoje ruke.

Srećom po vas, čak i ako vam se cela ideja ne dopada, postoji zaista veliki broj metoda da se ona ostvari. Ako imate zajedničku (i dovoljno hrabru) drugaricu, ona mu može reći da vam se sviđa – tako mu nećete baš direktno prići. Isto važi i za zajedničkog druga (ako mu verujete da neće da „uprska“), ili, recimo, ako vam je njegova sestra drugarica, to jest, varijanta zajedničkog poznanika kao „kurira“.

Još jedna manje direktna varijanta jeste ona u kojoj vi imate drugaricu kojoj se sviđa njegov drug – tu se veoma lako organizuje izlazak učetvoro i stvari se same od sebe reše.

Međutim, može se desiti da zgodnog posrednika jednostavno nema, kao ni zgodnih okolnosti. Tu ćete morati da pređete u „frontalni napad“. Možete smisliti neki izgovor da mu priđete (recimo, vraćate mu svesku koju ste pozajmili da prepišete beleške – ili upravo pozajmljujete svesku) i onda mu „priznate“ da vam se sviđa, ili mu možete prići bez ikakvog izgovora i reći nešto u stilu „takva i takva stvar, pa ti vidi šta ćeš“.

Bojite se da ga upravo ovakvim pristupom ne odbijete? Nema razloga za to. Većini dečaka nimalo ne smeta kad devojka bar ponekad preuzme inicijativu, a nekima od njih se to baš dopada (ne moraju oni sve sami da rade i samo oni da se preznojavaju od straha da će biti odbijeni). Dakle, samo hrabro!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.