Ne treba vam dečko (uvek)

Najbolji prijatelj ili dečko, sigurno imate nekoga, zar ne? Dobro, možda i nemate. Ponekad sloboda pruža izvesne prednosti. Razmislite o ovim pogodnostima:

 • Malo zasluženog odmora

  Ne sanjate o tome da trajno budete solo, ali ovaj odmor je savršena šansa da duboko udahnete i obratite malo više pažnje na sopstvena razmišljanja i emocije. Možda ćete otkriti nešto novo o sebi ili o onima do kojih vam je stalo. Izlasci sa prijateljima mogu biti pravo osveženje.

 • Nema više zbunjujućih osećanja

  Ne morate se ponašati u skladu sa raspoloženjem svog dečka: mirne ste kad je on loše raspoložen, ili euforične ako je ushićen. Ne oscilirate gore-dole kao da ste nekakav jo-jo. Kad izaberete da budete same, jednostavnije „kapirate“ svoje emotivne uspone i padove.

 • Ponekad možete biti i sebične

  Zamislite: pojedete celo pakovanje sladoleda, oblačite omiljenu haljinu, a da pri tom ne morate da se pravdate, a svaki CD je potpuno bezbedan – izuzimajući opasnost zvanu mlađi brat.

 • Upoznajete ljude za koje niste ni pretpostavljali da ćete ih sresti

  Kad niste u paru, razgovor započinjete mnogo lakše i opuštenije. One osobe koje vam se ranije nisu približavale biće spremnije za razgovor ako ste same. Pored toga, svi oni koje budete upoznale steći će utisak o vama samima, a ne na osnovu toga sa kim se zabavljate.

 • Uvek se možete predomisliti bez straha od toga da ćete nekoga povrediti

  Samo kažete: „Ma, zaboravi na to“, ili promenite pravac, a niko vam ne zvoca zbog toga.

 • Uvek onakve kakve ste

  Čak i ako budete malko neraspoložene – ništa strašno. To ste vi. Ne ponašate se na određeni način da biste impresionirale dečka. Imate priliku da svima pokažete svoju pravu prirodu u šašavom, mrzovoljnom ili luckastom vidu. Ne morate da glumite kako ste ono što niste.

 • Prava intrigantna devojka

  Ako se krećete u različitim društvenim krugovima, ljudi ne mogu da vas „ukalupe“. Budite prijateljski raspoložene i razgovarajte sa svima umesto što ćete se prilepiti za svoju ekipu. Otvorićete sebi mnoga vrata i svi će se pitati otkud to da ste odjednom tako popularne?

 • Same sebi najveći podstrek

  Sve i da spadate u one devojke koje misle da im je potreban dečko da bi se osećale sigurno i jako, u suštini – u pitanju ste samo vi. Kad se osećate zaista dobro, vi ste (i samo vi) ona osoba koja ima dovoljno sigurnosti i snage.

 • Razvijate sopstvene sklonosti

  Šta vam se zbilja dopada? Šta vas čini srećnom? Da li biste više volele da planinarite za vikend umesto što se muvate po kraju samo zato što se svi vaši prijatelji tu muvaju? Da li biste zaista želele da postanete hirurg, čak i ako vaš dečko misli da je to nemoguće? Na kraju krajeva, možda se vama baš ne dopadaju horor filmovi. Hajde, vreme je da saznate.

  Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.