U trendu

Ne želite da se promenite

Mnogima se desilo da drugi od njih traže da se promene, da budu drugačiji. Neki to pokušaju, ali moguće je da vi ne želite da se promenite, da želite da budete takvi kakvi ste. Da li bi, ipak, trebalo da razmislite o promeni, ili o nekoj manjoj korekciji svog ponašanja?
U principu, jeste najbolje ako ste svoji, jer se tada dobro osećate. Međutim, ako vam drugi traže da prestanete da se ponašate na određeni način, mogla bi da bude dobra ideja da razmislite o njihovim rečima, možda tu ima nečeg.
Na primer, prijatelji vas optužuju da im stalno naređujete šta i kako da rade, da se stalno ponašate kao da ste im gazda. Razmislite o tim njihovim rečima. Moguće je da im vi naređujete bez razmišljanja o tome, prosto vam je normalno da tako radite, možda vam se čini da ništa ne bi bilo urađeno, da se ništa ne biste dogovorili kad vi ne biste držali stvari u svojim rukama. Problem s tim je što su vam to prijatelji, niste im vi šef u nekoj firmi, niti ste vi njihov oficir u vojsci, pa da im je posao da vas slušaju. Prijateljima se ne naređuje – ne ako želite da ih zadržite.
Vi imate puno pravo da budete svoji i da uživate u tome kakvi ste – dokle god time ne ugrožavate niti maltretirate druge. Baš vam je zabavno da omalovažavate druge, i ne želite da se menjate? Niko vas ne može naterati da se promenite, ali je pitanje koliko će vam biti zabavno da omalovažavate druge kad ne budete imali koga da ponižavate, jer će se svi skloniti od vas.
Još nešto. Želite da budete svoji kako biste maksimalno uživali? Veliko je uživanje i da budete okruženi prijateljima koji vas vole jer se lepo ponašate prema svima. Ako razmišljate o sopstvenom uživanju, zadovoljstvu i zabavi, razmislite i o tome.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.