U trendu

Ne znate zašto su roditelji protiv vaše veze (2)

Veoma je teško kada roditelji odbijaju da vam kažu zašto su protiv vaše veze s nekom osobom. Tada bi najbolje bilo nekako saznati razlog njihovog odbijanja – može i uz pomoć nagađanja – a ako vam to ne uspe, dati sve od sebe da vezu s voljenom osobom nastavite, a da istovremeno poštujete pravila koja odrede vaši roditelji.
Nemojte se iskradati iz kuće da biste se videli s voljenom osobom, niti se s njom viđati krišom, bez znanja svojih roditelja, ali nemojte ni da prekinete vezu s nekim koga volite ako nemate dovoljno dobar razlog za to. Otvoreno recite roditeljima da nećete prekinuti vezu s nekim koga volite i ko vas voli, i da ste spremni da snosite posledice (zabrana izlazaka, oduzimanje džeparca i slično). Mogu vas kazniti, mogu vam oduzeti neke povlastice, ali vam ne mogu uzeti ono što vam je u srcu.
Ako ste u istoj školi kao i voljena osoba, moći ćete da održavate vezu a da ne prekršite zabrane roditelja (zabrane izlazaka i slično). Biće teže ako niste u istoj školi, ali i dalje neće biti nemoguće da se kontakt i veza održe (teško da roditelji mogu da vas, uz sve svoje negodovanje, u potpunosti spreče da komunicirate s nekim ko, koliko god se njima ne dopadao, ipak nije kriminalac na robiji). Veoma je važno da se pridržavate pravila koja su vam roditelji odredili (ipak vas oni izdržavaju i brinu se o vama), jer ako to ne učinite, samo ćete ih učvrstiti u uverenju da je ono što vam čine opravdano.
Ovo sve zvuči kao nešto prilično teško da se izvede, i tako i jeste. Ipak, ako uspete i da ostanete u vezi, verni svojoj ljubavi i svojim principima, a da uz to roditelji ne mogu da vas optuže za neposlušnost ni drskost, pokazaćete se kao zrela i odgovorna osoba i steći poštovanje svojih roditelja. I, vremenom, kako budu uviđali da vi ne odustajete i da vam je zaista stalo do te osobe, dovoljno stalo da biste otrpeli sve njihove kazne, sasvim je moguće da će popustiti – možda im se vaša veza i dalje neće dopadati, ali će vam, makar i uz gunđanje, dopustiti da je nastavite. Srećno, i ne posustajte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)