Ne žurite sa… (1)

Čest je stav, ne samo tinejdžera već i starijih: „Hoću sve, i hoću to sad!“ Naročito kada čujete za neko zanimljivo i „kul“ iskustvo bilo starijih, bilo svojih vršnjaka, pomislite: „Hoću i ja!“ Nekada se lako može desiti da vam se čini kao da se samo u vašem životu ništa ne dešava, kao da se ama baš svi bolje provode i imaju mnogo zanimljivija iskustva od vas. Ipak, nije tako!

Svako ima trenutke kada mu sopstveni život deluje ustajalo poput žabokrečine, plus, zaista je tužno kada osoba vaših godina kaže svojoj drugarici ili drugu: „Blago tebi, ja sam već sve probao/probala, tebe uživanja tek čekaju“. Zato, bez žurbe!

Kada vam kažu da ste mladi i da još uvek imate vremena, verujte im. Evo i konkretnih primera s čime sve zaista ne morate da žurite ukoliko ste mlađi od 20 godina (a ni tada neće biti nikakva tragedija ako niste još uvek sve isprobali).

Baciti sve zanimljive igre i igračkice: ne, zašto biste to činili? Pa šta ako i dalje spavate s omiljenim plišanim medom, čuvate nekada omiljenu lutku ili i dalje uživate u omiljenoj kompjuterskoj igri? Poneku lutku i plišanu igračku imaju i neke odrasle žene; kompjuterske igre, ma koliko „dečje“ bile, igraju i odrasli. Nećete biti ništa zreliji ni više „kul“ ako bacite nešto u čemu i dalje uživate.

Opredeliti se za određeni stil odevanja i držati se toga: ni s tim ne morate da žurite. Slobodno jednog dana budite u rok fazonu, sledećeg izgledajte kao hiphoper, a trećeg se oprobajte u nečemu što samo izgleda simpatično. Kada ćete da eksperimentišete sa stilovima ako nećete sad?

Imati najboljeg druga ili drugaricu: nemate ih, pa šta? Neko najboljeg prijatelja upozna u vrtiću, neko u osnovnoj, srednjoj školi, neko u vojsci, neko na kursu joge… Srešćete već jednog dana nekog s kime će vam prijateljstvo stvarno „leći“ – svakako je bolje da jednostavno nemate najboljeg druga ili drugaricu nego da najboljim prijateljem nazivate različitu osobu na svaka tri dana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.