Nećete uvek biti tinejdžerke (1)

Već vam je pomalo (ili i malo više) dosadilo to što ste tinejdžeri; u redu, nije loše biti mlad, ali je zamorno kad vas stalno smatraju „klinkom“. Eto, baš ste se lepo sredile, sigurno izgledate bolje od one tamo sa podočnjacima, ali onaj sladak tip (koji čak i ne izgleda starije od vas) prilazi njoj, jer ste vi za njega „piletina“. Kakvo poniženje! Jedva čekate da „porastete“. Da malo povećamo vaše nestrpljenje (nije baš lepo od nas, znamo, ali je svakako zabavno), spomenućemo vam još neke prednosti posttinejdžerskog doba – na neke od njih možda niste ni pomislile!

Nećete morati da bežite niti da se krijete ako držite u ruci alkoholno piće (a moći ćete i da ga kupite a da ne folirate godine starosti). Nastavnici vas neće više prekorno gledati kad vas vide sa cigaretom u ruci, niti ćete morati da krišom konsumirate cigarete po zaklonjenim ćoškovima ili školskom klozetu. Ako vam se desi da pred svima, umesto ključeva, izvučete tampon, nećete se osećati izblamirano (ako neko i počne da se kikoće, moći ćete da ga/je pogledate s visoka, u fazonu: „Izvini, dete, koliko ti imaš godina?“).

Nećete više „šizeti“ za tinejdž zvezdama. Kad budete čuli tužnu ljubavnu pesmu, neće vam se činiti da je napisana baš za vas – a verovatno ćete i prestati da pišete takve pesme, kao i one koje počinju sa „zašto“. Potpuno nezamislivo: zamislite, dva sata je, subota rano izjutra, negde je luda žurka, a vi ste u svom krevetu, duboko spavate – i jednostavno vas nije briga. Da i ne spominjemo to da više nikom nećete odgovarati kad dolazite sa žurke, iz kluba ili kafića – ako budete želeli, moći ćete da izađete i usred radne nedelje, da se kasno vratite i da vam niko ne prigovara zbog toga. Sutra na poslu bićete mamurne i neispavane, ali je jedini koji će vam eventualno zbog toga zvocati vaš šef, a i to samo ako baš zaspite na poslu ili napravite veću grešku. Hoćete da ste neispavane na poslu? Odrasle ste, vaša stvar!

Verovatno ćete umeti ponešto i da skuvate (ne samo neke vrste kolača za žurku).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.