U trendu

Neću da mu budem ortakinja

Družite se već dugo, i sviđa vam se. Pametan je, iskren, super izgleda, ne smetaju mu vaše „bubice“. On vam je, sasvim sigurno, najbolji prijatelj; problem je u tome što ne želite da vam bude prijatelj – želite da vam bude dečko. Kakvo je njegovo mišljenje o tome? E, o tome već nemate pojma. Da li vas uopšte primećuje na taj način? Ne znate ni to. Pa, ukoliko zaista želite da vam bude „nešto više“, vreme je da saznate.

Možete pokušati sa direktnim pristupom; većinu muškaraca bi iznenadilo da mu devojka priđe i direktno kaže da želi da joj bude dečko (naravno, ne mora bukvalno tim rečima), ali malo kome bi zaista smetalo. Neke muškarce baš takav pristup uzbuđuje; neke, opet, „hladi“. Vi najbolje znate ima li takav pristup šanse kod njega. Ukoliko ste nesigurne, ili ne želite da eksperimentišete, pokušajte sa klasičnijim ženskim pristupom. Doterajte se (ne preterujte, želite da izgledate privlačno, a ne smešno), budite u njegovoj blizini, nameštajte povremeno kosu, doterujte odeću… Postoji gomila ženskih trikića da se privuče muškarčeva pažnja, kao i da se ona usmeri na ženstvenost određene osobe. Ne reaguje? Možda ste bile suviše suptilne; pojačajte postupak (i opet pazite da ne preterate!). Opet ne reaguje? Možda ne primećuje ono što pokušavate da mu kažete, a možda nije zainteresovan. Nećete znati dok ga ne pitate (da, vraćamo se na direktan pristup – bolje nego izgaranje od neizvesnosti). Možete pokušati da saznate nešto i preko zajedničkih prijatelja.

Konačno, primio je poruku. Zna kako se osećate. Moguće je da je iznenađen – bili ste prijatelji toliko dugo, a ništa slično nije se desilo. Dajte mu malo vremena da se pribere.

Izjasnio se povodom poruke. U boljoj varijanti, i vi se njemu sviđate i od sada pa ko zna do kada ste zajedno. Uživajte! U goroj varijanti, vidi vas kao prijateljicu ili sestru i ne želi to da menja. Tu sad morate raščistiti sa sobom: prihvatate li da mu budete samo prijateljica ili ne. Ukoliko je odgovor „ne“, najbolje je da mu to kažete; to će vas oboje boleti, ali i to je bolje nego da se pretvarate da ste nešto što ne želite da budete.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.