Nemam šta da obučem!

Spremate se za izlazak; rođendan ili klub, svejedno. Biće zabavno, u svakom slučaju, a možda, možda će i on biti tamo. Trebalo bi, mada se s njima nikad ne zna. Otvarate plakar. Ne, ovo vam se ne dopada. Ona košulja je super, ali nosili ste je prošlog puta. Omiljene pantalone su vam na pranju, zajedno sa kul suknjom koju vam je tetka (najzad da nešto potrefi!) donela iz Grčke. Polako, hvata vas panika: nemate šta da obučete! Sve ste već sto puta nosile; neke od najboljih stvari su vam na pranju (a i njih ste već sto puta nosile), a za kupovinu novih krpica nemate para. Joj! A da odustanete od izlaska, radije nego da se blamirate u sto puta viđenoj odeći? Nešto vam baš i nije dobro…

Glavu gore! Nije sve tako crno. Pa, ne živite same! Obratite se majci ili starijoj sestri za pomoć (može i baki, zašto da ne?). Brat i tata takođe dolaze u obzir – i oni bi mogli da imaju neku zanimljivu stvarčicu koja bi vam super stajala. Opelješite ih, ovaj, zamolite da pogledate njihove stvari (uz svečano obećanje da ćete paziti na njih, naravno). Međutim, vama se ne sviđa kako se vaša majka oblači! Nema problema; i ne predlažemo da je iskopirate. Možda ćete u njenom ormanu naći neki fini džemper koji bi super išao uz vaše farmerke, ili neku bluzicu kakvu nijedna vaša drugarica nema. Moguće je i da vaša baka ima, recimo, neku maramu sa zanimljivim motivom, nešto što niko već pedeset godina ne pravi i što niko od vašeg društva u životu nije video. Iskombinujte stare i nove stvari, već viđeno i nikad ni sanjano, i bićete glavna zvezda večeri!

Upotrebite maštu. Detalji su bitni, naročito upadljivi detalji; konkretan primer: već spomenuta bakina marama. Možete je nositi na glavi, i to na više načina. Prebacite je preko ramena i dobićete elegantan izgled (veoma interesantno u kombinaciji sa lepim džemperom i farmerkama, istovremeno i sportski i elegantno). Možete je vezati oko vrata, ili upotrebiti umesto kaiša na pantalonama (ne znamo koliko bi se ovo poslednje dopalo vašoj baki – možda je bolje da to uradite kad ona ne gleda), a možete je i samo vezati oko struka, ukoliko ste sklone eksperimentisanju. Toliko mogućnosti koje pruža samo jedna marama!

Upamtite: nema razloga za paniku. Niste same; potencijalno raspolažete kompletnom garderobom svih svojih ukućana. U kombinaciji sa vašom odećom i uz malo mašte, imate mogućnost da se pojavite u hiljadu nikad neviđenih izdanja.

Lepo se provedite!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.