Neobičan izgled nekih delova tela

U pubertetu ste, telo vam se svaki čas menja, i želeli biste da znate da je s vama sve u redu. Roditelji vas uveravaju da ste lepi i da super izgledate, ali oni su vam roditelji – njima biste uvek bili lepi. Zato rešite da malo „razgibate mozak“ i uputite se do biblioteke, gde potražite neku knjigu o anatomiji, obavezno sa slikama, i gledate kako šta treba da izgleda, kakav izgled je normalan. Posle toga se vratite kući i pažljivo zagledate različite delove svog tela, da vidite koliko se poklapaju s onim što ste videli u knjizi. Grudi su vam manje nego u knjizi, ali, dobro, znate da će još rasti. Poneki kilogram viška ili manjka – i to može da se sredi. A onda vidite na sebi nešto što se prilično razlikuje od onoga što ste videli u knjizi i isprepadate se. Joj, nešto s vama nije u redu! Ne izgledate normalno! Hoće li se to s vremenom popraviti (u knjizi su ipak bile odrasle osobe, valjda je kod njih s vremenom sve došlo na svoje mesto), ili neće? Evo dveju najčešćih stvari koje isprepadaju devojke – i razlog zbog koga ne treba da se boje.

Grudi različite veličine: leva i desna dojka se ponekad prilično razlikuju u veličini. To može da vas uplaši, ali razloga za strah nema, jer se ne radi ni o kakvoj bolesti. Nekada će grudi, kada im se završi rast, da se koliko-toliko ujednače po veličini (u suštini, kod svake žene se dojke međusobno malčice razlikuju po veličini, samo se kod većine ta razlika ne primećuje), a nekada će ostati različite veličine. I jedno i drugo je normalno. Ako vam vizuelno smeta što su vam grudi različite veličine, to može da se reši posebnim grudnjacima, a što se zdravlja tiče, bez brige – sve je u redu s vama.

Unutrašnje usmine (stidne usne) veće od spoljnih: devojke je ionako blam da pogledaju svoje intimne delove, a još kad vide da su im male usmine (unutrašnje stidne usne) veće od velikih usmina (spoljašnje stidne usne), joj! Smesta se isprepadaju da nešto s njima nije u redu, da neće moći da imaju normalne seksualne odnose, da će njihov dečko biti zgađen. Ipak, ni u ovoj pojavi nema ničeg neobičnog ni nezdravog – kod nekih žena su unutrašnje stidne usne veće od spoljašnjih, i to je to. Da li to smeta prilikom seksualnih odnosa? Nimalo. Hoće li dečko biti zgađen? Mogao bi da bude iznenađen, ako ne zna da postoje i takve stidne usne i ako ne zna da se radi o potpuno normalnoj pojavi, ali jednom kada ga malo edukujete, a još više kada shvati da tu nikakvih prepreka uživanju nema, trebalo bi da sve bude u redu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.