U trendu

Nezainteresovani za seks

Već neko vreme imate dečka ili devojku. Lepo vam je. Uživate u vremenu koje provodite s njima, u držanju za ruke, u nežnim dodirima, ljubljenje s njima vam je stvarno lepo. Zapravo, toliko vam je lepo da biste voleli da ovako kako je sad – baš isto tako – potraje zauvek. Samo, vaš dečko ili devojka, inače potpuno srećni s vama, ne dele vaše želje u potpunosti – oni bi voleli da vodite ljubav. I vama to izgleda kao logičan sledeći korak, osim što vi taj sledeći korak ne želite. Ne radi se o tome da ste prekratko zajedno za tako nešto, niti da im ne verujete dovoljno; ne mislite ni da ste premladi. Ipak, ne želite da vodite ljubav s njima, a oni žele da vode ljubav s vama. Sad niste sigurni kako da postupite.

Jedna stvar je sigurna – ukoliko ne želite da vodite ljubav, ne treba to da radite. Nema veze da li ste već vodili ljubav s nekim ranije ili ne; seksualni odnos nije nešto u šta bi se trebalo upuštati ako to oboje ne želite. Samo, ako vam je baš lepo s njima, ne bi bilo loše da se zapitate: a zašto ne želite da vodite ljubav?

Jedna mogućnost je da se još uvek ne osećate spremnim za to. Ako je tako, to ne bi trebalo da je nepremostiv problem – nežno to recite svom dečku (devojci). Ukoliko vas vole i ako nisu baš totalno nezreli, trebalo bi da imaju razumevanja i da sačekaju, bez nestrpljenja i požurivanja, da se osetite spremnim za to.

Postoji još jedna mogućnost, a to je da je vaša veza zapravo prijateljstvo (s vaše strane). Jedno veoma blisko i nežno prijateljstvo – nežni dodiri i poljupci su svakako veoma prijatni i u njima nema prisile da odete dalje, mada se u ovakvu vrstu fizičkog kontakta ne bi trebalo upuštati sa prijateljima – ali ipak prijateljstvo. U mladim godinama moguće je pomešati snažna prijateljska osećanja i zaljubljenost (i jedno i drugo uključuju veliku bliskost), naročito ako ne želite da povredite dragog prijatelja ili prijateljicu koji vam izjave ljubav. Moguće je da onda i sebe ubedite da je ono što osećate prema njima zapravo ljubav, i veza je počela.

Ako je to drugo slučaj, ako nakon pažljive analize svojih osećanja zaključite da se baš o tome radi, trebalo bi da dečku ili devojci kažete istinu o svojim osećanjima prema njima. Biće povređeni i moguće je da nakon raskida prilično dugo nećete moći ponovo da budete prijatelji. Moguće je i da više uopšte nećete moći da budete prijatelji. Ipak, čak i tako, istina je bolja nego nastavljanje veze koja to zapravo nije – nastavljanje jedne imitacije veze, jedne iluzije. Samo tako će i vaš život i život vašeg sadašnjeg dečka ili devojke moći da postanu pravi životi umesto da budu iluzije života.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.