U trendu

Njemu se ne sviđa ljubljenje!

Imate dečka i jako ga volite. Voli i on vas. Ipak, postoji problem: on nešto i nije raspoložen da se ljubi s vama! Vi biste mogli satima da se ljubite s njim, a on, pa, nije da vas odbija, ali kao da ne uživa ni upola kao vi. Onda vam svašta padne na pamet – da li se to on hladi prema vama, ili se, možda, vi loše ljubite? Šta da uradite?

Odmah da vam kažemo: nije verovatno da se loše ljubite, ne ako ljubljenje toliko volite i ako se prilikom ljubljenja ne ponašate baš kao srećni bernandinac (to jest, ako skroz ne „ubalavite“ dečka – to već nikome ne prija). Možete da pitate dečka da li bi želeo da nešto promenite u načinu na koji se ljubite – nikad ne škodi pitati. Zašto, onda, on ne uživa u ljubljenju koliko i vi?

Za to može da postoji više razloga. Jedan je da vama nimalo ne smeta da se uvek i svuda ljubite s njim (po principu „kome smeta, ne mora da gleda“), a da je on malo stidljiv i da ne voli da se ljubi ako ima i drugih ljudi unaokolo. Može da bude i da se malčice zasitio ljubljenja – ako je ljubljenje maltene sve što vas dvoje radite kad ste zajedno, savršeno je moguće da on želi da radite i neke druge stvari (ne mislimo obavezno na seks, možda bi on želeo da više razgovarate, šetate, gledate filmove, izlazite…).

A može da se desi i da on jednostavno ne voli ljubljenje onoliko koliko ga vi volite. To nije nikakav zločin; ima takvih momaka, koji, recimo, više vole sam seksualni odnos od ljubljenja, ili više vole da u maženju i nežnim trenucima koriste ruke nego usta – stvar sklonosti.

Šta učinti? Pokušajte da iskreno porazgovarate sa svojim dečkom o ovom problemu. Pitajte ga da li mu nešto smeta u vašoj želji da se puno ljubite, šta bi on voleo da radite i kako – obavezno mu recite da se nećete naljutiti na njega, samo želite da vam oboma bude još lepše. Jednom kad saznate šta je uzrok problema, možete da smislite i neko rešenje. Recimo, ako se on malo zasitio ljubljenja, možete da se dogovorite koje stvari ćete neko vreme više raditi. A ako on više voli druge načine iskazivanja nežnosti, napravite neki kompromis u kome biste oboje mogli da uživate – recimo, malo manje ćete se ljubiti, malo više koristiti ruke u maženju, ili ćete vi ljubiti njega dok on vas mazi… U ovome zaista možete biti kreativni.

Srećno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.