Njeno veličanstvo tašna

Tašne i tašnice su uvek „in“, mada se, naravno, sa promenom trendova menja to kakve tašne su „in“. U ovom trenutku, bar što se trendova tiče, ne postoje neke obaveze; ipak, neka opšta pravila o tašnama postoje u svakom trenutku i za devojke je korisno da ih znaju.

Za školu ćete, najverovatnije, koristiti ranac – to je svakako zdravija varijanta nego da koristite veliku tašnu koju ćete okačiti na jedno rame, pošto će vam tako nastradati i iskriviti se kičma. Za izlaske, međutim, veliki ranac kakav vam je potreban za školu nije baš najbolja ideja. Pored toga što ne izgleda lepo uz garderobu za izlaske (ma koliko vam taj ranac inače bio omiljen – a veliki ranac stvarno jeste super, pošto vam u njega stane ama baš sve što vam treba, plus je, zbog ravnomernijeg raspoređivanja težine, lakše nositi njega nego veliku tašnu), može vam se desiti i da čujete ne baš prijatne komentare dečaka (tipa „šta nosi u tolikom rancu – 800 tampona?“).

Velike tašne su super ako redovno imate puno toga da nosite – ali samo po danu. Ukoliko uveče izađete sa velikom tašnom, to može delovati pomalo jeftino. Za večernje izlaske dobre su male tašne; uobičajeno je pravilo da tašna treba da se slaže sa cipelama, ali ako to ne možete sebi da priuštite, biće dovoljno da nabavite tašnu koja po dizajnu ne odskače mnogo od vaše garderobe i obuće. Ukoliko i tokom večernjih izlazaka volite neki sportski fazon, sasvim će vam odgovarati i mali ranac.

Ima devojaka koje vole da izađu bez ikakve tašne ili ranca. U principu, to je sasvim u redu ukoliko imate garderobu sa dovoljno džepova da u njih udobno i elegantno (dakle, bez nečega što štrči) može da stane sve što osećate da vam je potrebno da ponesete sa sobom. Ono što nije u redu i što će vas vrlo brzo učiniti nepopularnom u društvu ali i kod vašeg dečka jeste to da često nosite garderobu bez džepova i da onda drugima „uvaljujete“ da vam nose sve potrebne sitnice; takođe, nepopularno je, a uz to i nehigijenski, da tokom izlazaka šminku popravljate tuđom šminkom. Da ne bude zabune, svakom se može desiti da nešto zaboravi – ali redovno iskorišćavanje prijatelja je jedna od naj-aut stvari koje možete učiniti.

Da rezimiramo: za dan su dobre i veće tašne, ali uveče neka manja ipak izgleda elegantnije (zaboravite na „sve svoje sobom nosim“ i ponesite samo ono što vam je stvarno neophodno). Varijanta „ne volim nikakve tašne – živela sloboda!“ takođe je sasvim dobra, dokle god vaša sloboda ne opterećuje druge. To je to!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.