Novi modeli mobilnih telefona

Mobilni, mobilni, obožavate svoj mobilni, nikud ne idete bez njega. Ako morate da ga odnesete u servis na opravku – i da, o, užasa, čekate do sledećeg dana da vam vrate vašeg mezimca – najradije ne biste otišli u školu tog dana. Svi oni došli su s mobilnim, samo vi niste! Kakav blam! Dobro, malo se šalimo; u svakom slučaju, ako se zanimate za mobilne telefone i voleli biste da znate za neke nove modele – evo ih!

Volite modele firme Nokia? Onda će vam se dopasti i novi model – 3660. Oslanja se na dizajn modela 3650; glavna razlika je što tastatura nije više kružnog oblika, već uobičajenog, četvrtastog. Model 3660 ima poboljšan ekran (mogućnost prikazivanja do 65.000 boja), a zadržane su multimedijske mogućnosti starijeg modela – VGA kamera, snimanje kratkih video-filmića, gledanje streaming filmova u Real Video formatu, kao i slanje i primanje MMS poruka.

Sony Ericsson P900 trebalo bi da se pojavi na tržištu oko Božića (zapadnom tržištu, ne zna se kada će dospeti na naše, ali ako znate nekog ko planira put…). Model P900 je konzervativniji od svog prethodnika, P800 – nema dodirnih tastera; zato ima bolji naslon i pravi stylus (olovčicu), kao i još neka poboljšanja. Ispod kamere ima malo ogledalo – moći ćete da se vidite kada se budete slikali.

Siemens je doneo čak četiri modela Xelibri linije mobilnih telefona, linije posebno zanimljive devojkama, jer su predviđeni i kao modni detalj. Modeli su Xelibri 5, 6, 7 i 8. X8 se opisuje kao ultrafeministički dizajniran (šta god to značilo) sa dodatkom FM radija. X5 može da se zakači za odeću, ima ekran u boji i može biti čak 390 sati u stand-by modu. Model X6 može da se sklopi i uglavnom je namenjen devojkama, što se jasno vidi po ugrađenom ogledalu. X7 je više uniseks dizajna; može da se zakači za džep ili bilo koji deo odeće, prilično je mali, ali ima jaku bateriju koja pokreće ekran u boji: 290 sati u stand-by modu ili 240 minuta razgovora (da, to su četiri sata razgovora bez prekida).

Opet Nokia, ali ovog puta novi mp3 mobilni. Dizajn je vodoravan, što će korišćenje jednom rukom učiniti prilično zamornim, ali osnovna svrha ovog modela i nije razgovor nego puštanje muzike. Ima integrisani FM prijemnik i odličan mp3 plejer. Za slušanje muzike biće vam potrebni USB kabel, koji se spaja na Pop-Port, kao i priloženi softver, a posle toga na Pop Port možete spojiti slušalice ili hands free zvučnik. Trajanje baterije je sasvim pristojno, a uz priloženi punjač punjenje traje tri sata.

Ma, ko još uvek misli da mobilni služe za dogovor, a ne za razgovor – ili za razne druge stvari?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.