Novi modni jezik

Jezik je, na svoj način, živ; menja se gotovo svakodnevno – neke reči se zaboravljaju, a neke nove ulaze u upotrebu. Ova pojava je najuočljivija na engleskom jeziku, jer ga koriste ljudi sa svih strana, i svako u njega unosi nešto novo. Između ostalog, tu su i neke nove reči iz modnog slenga. Evo nekih koje bi vas mogle zabaviti.

Fatkins (može se prevesti sa „mastkinson“): naziv za sledbenike Etkinsove dijete koji su pravilo „svu masnoću koju možete da pojedete – pojedite“ doveli do sumanutog ekstrema. Browlemic, browlemia (obrvonemija, obrvonemičnost): kada devojka (ili žena), u želji da oblikuje obrve, počupa sve dlačice, pa onda iscrta obrve krejonom.

Solariumbake (prepečena u solarijumu): potpuno neprirodna preplanulost koja se stiče preteranim „sunčanjem“ u solarijumu. Mascary (maskaradno? – nema bolje reči za prevod u našem jeziku): maskara nanesena u enormnim količinama, tako da je slepljena i u grudvicama, a trepavice izgledaju kao paučina.

Teenile (tinilan): izraz za osobu koja je suviše stara za ono što nosi (recimo, pedesetogodišnjakinja u farmerkama sa niskim strukom i golim stomakom). PSST (Plastic Surgery Simply Terrible): ovim izrazom skreće se pažnja na zastrašujući izgled osobe neposredno nakon plastične operacije.

Weebles (klimavice): naziv za žene koje nose cipele sa veoma visokom petom i platformama, pa im je hod veoma, veoma klimav (prosto se bojite da će pasti i uganuti članak). Quadriboob (kvadricice): efekat stvoren nošenjem premalog grudnjaka koji prosto „seče“ svaku dojku na dva dela, što rezultira „četvorkom“.

Monet (kao Mone, slikar impresionista): naziv za osobu koja, kao Moneove slike, izdaleka izgleda veličanstveno, a izbliza izgleda kao brljotina od boja i oblika (da ne bismo bili pogrešno shvaćeni – Moneove slike sjajno izgledaju, ali takav izgled žive (a ne naslikane) osobe baš i nije za pohvalu). Botoxic (botoksično): preterana zategnutost lica kao rezultat upotrebe prilično rizičnog botoks metoda.

Kao što se da primetiti, moda je super – ali preterivanje nikada nije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.