U trendu

O poljupcima

U suštini, nema stvarno pravila o tome kako se treba ljubiti, baš kao što ne postoji ni pravi ili pogrešan način ljubljenja. Ipak, postoje neke stvari koje bi apsolutnim početnicima mogle dobro doći.
Nikada se niste poljubili i bojite se da će se to primetiti? Ne brinite, neće, osim ako sami ne kažete da vam je to prvi poljubac. Možda nećete delovati kao najiskusnija osoba na svetu (a nema ni razloga da tako delujete), ali se ne može „provaliti“ da je nekome prvi put. Dakle, ako ste momak, počnite s blagim spuštanjem svojih usana na usne vaše devojke, i nastavite odatle, nežno i oprezno, onako kako vam oboma prija (nemojte u startu pokušavati nešto jako ni intenzivno). Ako ste devojka, učinite isto što smo predložile za momke, i setite se da vam usta ostanu zatvorena – ukoliko razmaknete usne tokom poljupca, time pozivate na ljubljenje s jezikom (možete to učiniti ako želite, naravno, samo je dobro biti svestan šta rastvorene usne znače).
Isprobavate ljubljenje s jezikom (poznato i kao „filmski poljubac“ ili kao „francuski poljubac“ – engleska fraza je french kiss)? „Tajna“ dobrog poljupca je da ne budete nasilni ni navalentni – nekada vodite vi, nekada vaš dečko ili devojka. Takođe, nije dobro da poljubac bude jednoličan, oboje ćete više uživati ako je poljubac jedno vreme jači, jedno vreme slabiji, a korisno je i upotrebiti maštu (nipošto i nasilje) prilikom upotrebe zuba i jezika tokom ljubljenja.
Može se desiti da se „zveknete“ zubima. To je potencijalno blamirajuća situacija, ali ako niko ne bude povređen, lako je rešiti je – nasmejte se, izvinite i recite da ste se zaneli, toliko želite da ga/je poljubite, a onda nastavite s ljubljenjem. Poverovaće vam, naročito ako ljubljenje nakon toga bude strastveno (i opet, pazite da ne preterate i da ne postanete nasilni, povremeno prekidajte poljubac i obraćajte pažnju na reakciju svog dečka ili devojke, da biste videli da li im se dopada ono što radite; ako vi u nečemu uživate, ne podrazumeva se da uživaju i on ili ona – ali se uvek može naći mnogo toga u čemu oboje uživate).
Za kraj, evo i nekih stvari koje prilikom ljubljenja treba izbegavati. Najveći neprijatelj lepog poljupca je zadah iz usta – koristite žvakaću gumu, perite redovno zube (i zbog higijene, ne samo zbog ljubljenja), koristite vodice za ispiranje i osveživače daha onda kada su vam potrebni. Još jedan neprijatelj poljupca je dosada – varirajte intenzitet, tempo, trajanje (varijacije ne moraju ići sumanutom brzinom, ali je potrebno da postoje). Ne gurajte jezik dečku ili devojci do krajnika. Povremeno recite nešto, kratko i simpatično, potpuna tišina počne da smeta posle nekog vremena. I nemojte biti potpuno ukočenog tela – dok se ljubite, upotrebite i ruke za nežno maženje (mazite celo telo, ali u početku, dok se bolje ne upoznate, izbegavajte da dodirujete grudi i intimne organe).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (5)