Obavezni džins

Ide lepo vreme i sa njim ponovo sezona džinsa. Naravno, farmerke ste nosili i u toku zime; i teksas jaknu ste, ako ste baš želeli, mogli da nosite i u toku zime, ispod neke deblje, zimske jakne. Međutim, sada ide pravo vreme za džins i sve moguće džins kombinacije; takve kombinacije mogu da nose i stariji (i nose ih i u njima izgledaju mlađe), ali džins definitivno najbolje stoji tinejdžerima. Evo nekih predloga šta sve sa čim možete da iskombinujete kako biste svoj džins izgled učinili što raznovrsnijim.

Veoma romantična, a istovremeno neobavezna kombinacija jesu džins jaknica i bela čipkana suknja; dodajte još samo prijatnu pamučnu majicu ispod jakne i izgledaćete i neobavezno i veoma zavodljivo. Volite mini suknje? Super! Kombinacija mini suknje, košulje na šniranje i džins jakne izgleda atraktivno. Ukoliko želite za nijansu ozbiljniji izgled (recimo, za školu), mogu vam, uz obaveznu džins jaknu, poslužiti lagani beli džemper sa kapuljačom i bele plitke pantalone na tanke pruge (u njima ćete i izgledati više i vitkije).

Ako želite da se poigravate, evo zanimljive kombinacije za izlazak: elegantna večernja haljina od poliestera i džins jakna. Džins jakna će vam tu pomoći da ne izgledate kao da ste obukle nešto preozbiljno za svoje godine. Super će izgledati i džins jakna sa košuljom i tri četvrt pantalonama, ali to već znate.

Farmerke možete uklopiti u razne kombinacije tako da izgledate malo starije, a opet ne kao da ste uzele maminu odeću. Recimo, tri četvrt farmerke koje se pri dnu zakopčavaju i bluza od viskoze sa cvetnim motivom, ili farmerke „u fazonu“ sedamdesetih, uz beli top i providnu košulju (mada, verovatno će se bar neki od vaših nastavnika buniti ako vas vidi u tome – možda je bolje da ovako nešto ne nosite u školi).

Veoma „kul“ kombinacija su meka kožna košulja i farmerke sa pertlama sa strane; pertle i široka košulja skrenuće pažnju sa nešto jačih kukova, a te pertle možete i da menjate u zavisnosti od boje košulje. Možete iskombinovati i pamučnu majicu na vertikalne pruge uz farmerke sa pertlama koje omogućavaju različitu dužinu nogavica (praktično za vrućinu, kao i kad želite da se malo pokažete). Ukoliko te farmerke imaju i džepove sa strane, ne morate se opterećivati nikakvom torbicom niti rancem – imaćete dovoljno mesta za mobilni, ključeve i šminku.

Nadamo se da ste dobili bar neke ideje kako da osvežite svoju omiljenu džins garderobu…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.